Útra kész
Felfedték a titkot a légiutas-kísérők: ezt az 5 ételt és italt soha ne rendeld a repülőn, ha jót akarsz magadnak

A nyaralás egyik sarkalatos pontja az utazás, ami nagyban meghatározza és akár el is ronthatja az élményt. Ezért most a légiutas-kísérők felfedték a titkot, hogy milyent ételt és italt ne rendelj a repülőn, ha kellemesen akarod tölteni az utazásod.

A légiutas-kísérők elmondják, hogy milyen ételt és italt ne fogyassz a repülőn - illusztrációForrás: Shutterstock/nicepix

A légiutas-kísérők szerint ezeket ne rendeld a repülőn:

Büdös falatok

Az egyik légiutas-kísérő szerint egy fülledt fémdobozba zsúfolva több száz idegennel, kénytelen vagy belélegezni az állott, újrakeringetett levegőt, már eleve elég rossz, de ezt tovább lehet fokozni.

A Delishnek nyilatkozva egy névtelen légiutas-kísérő konkrétan azonosította a kukorica- és dióféléket, amelyek a legjobban bántják az orrunkat. „Nagyon finomak, de némelyik nagyon bűzlik, amint kinyitjuk a csomagolásukat. A pörkölt barbecue íz a legrosszabb. Amikor kinyitod a zacskót, olyan szaga van, mintha valami égne a repülőn."

A hagymás, fokhagymás, grillezett és ecetes hagymás ízű falatok szintén tartós bűzt keltenek, ezért ezeket is érdemes elkerülni.

Forró italok, tea, kávé

Csak kevesen tudtunk ellenállni annak a kísértésnek, hogy forró italokat, teát vagy kávét fogyasszanak. Alex Quigley volt légiutas-kísérő azonban inkább nem tanácsolja.

„Nem lehet tudni, milyen gyakran és mikor tisztították meg utoljára a repülőgépen a víztartályt, ami így a baktériumok melegágya lehet. Ráadásul a megmaradt kávét a repülőgép WC-jébe kellett öntenünk. Őszintén, soha nem ismertem és nem láttam senkit, aki kimosta volna a kávás kannákat, miután a WC-be öntötte a tartalmát két utazás között."

A kávé és a tea szintén tiltott italok a repülőn - illusztrációForrás: Jacktamrong/Shutterstock

Gázképző ételek

Már bebizonyítottuk, hogy a repülőgépeken inkább büdös szagok terjednek, mint frissek, ráadásul némely utas csak súlyosbítja a problémát.
Alex szerint a szaglásunk miatt és higiéniai okokból kerülni kell a gázképződést okozó ételeket, például a babot, a zsíros ételeket, a zöld zöldségeket, a szénsavas üdítőket és a tejtermékeket.

„A levegő a repülőgépben keringetett, tehát soha nem friss. Ez azt jelenti, hogy ha valaki gázt bocsát ki, azt újra és újra belélegzi, tehát jobb, ha nem fogyasztunk gázképző élelmiszereket."

A gázképző ételek a légnyomással kombinálva felfúvódást és kényelmetlenséget is okozhatnak, ezért a saját érdekedben is érdemes kerülni őket.

Hús

A legtöbb hosszú távú járaton menüből választhatunk az utazás során, de Alex azt mondta, hogy saját egészséged érdekében kerüld a húsételeket.

„Mindannyian tudjuk, hogy előfordulnak járatkésések és mechanikai problémák, így előfordulhat, hogy a főtt ételeket valójában nem tárolják megfelelően, vagy túllépték az étkezésre szánt tárolási időt."

Alkohol

Alex szerint a nagy magasságban fogyasztott alkohol mérgező kombinációt eredményezhet.

Egy másik légiutas-kísérő szerint a Bloody Mary a legrosszabb választás, mivel nemcsak alkohol, de só is van benne, így még hamarabb kiszárít. „Mindig azt mondom az embereknek, hogy a repülőgépen inkább igyanak palackozott vizet."

 

 

Utazzon!