A Ryanair légitársaság újabb nagy dobásra készül

A Ryanair légitársaság főnöke nagy bejelentést tett: 2025 májusáig meg akarják szüntetni a papír beszállókártyákat és az utasfelvételi check-in pultokat.

Ryanair légitársaság megszünteti a bejelentkezési pultokat és a papír alapú beszállókártyákat - illusztrációForrás: Shutterstock/Delbo Andrea

A Ryanair légitársaság átáll az online bejelentkezésre

A Ryanair főnöke, Michael O'Leary bejelentette, hogy hónapokon belül megszünteti a papír alapú beszállókártyákat, és a bejelentkezési pultokat a repülőtereken.
Az utasoknak online vagy a Ryanair alkalmazásában kell bejelentkezniük, mielőtt megérkeznének a repülőtérre. A légitársaság célja, hogy májustól eltűnjenek az utasfelvételi pultok.

Kevesebbet kell fizetnünk a repülésért

Ezért az utazóknak azt javasolják, hogy online vagy az alkalmazás segítségével jelentkezzenek be a járatukra.

A fapados légitársaság vezérigazgatója egy dublini sajtótájékoztatón azt mondta, hogy meg fog szabadulni a jegypénztáraktól, mert „nincs ok arra, hogy díjat számítsanak fel az embereknek a repülőtéri bejelentkezésért". A repülőtéri utasfelvételért jelenleg is vaskos, 55 eurós vagy 19 250 forintos pótdíjat számol fel a Ryanair, de az új intézkedésnek köszönhetően ez meg fog szűnni.

Viszont az okostelefonnal nem rendelkező utasok nem szállhatnak fel a Ryanair járatára.

„Ugyanúgy meg akarunk szabadulni a repülőtéri ellenőrzésektől, ahogyan a poggyászoktól. Azon dolgozunk, hogy május 1-től minden az alkalmazáson történjen, papíron már ne" – mondta O'Leary.

„A papírdarabot igénylő vásárlók ugyanolyan demográfiai csoportból származnak, akik, amikor először áttértünk az internetre, nem fogadták túl jól, de aztán ők voltak az elsők, akik olcsóbb repülőjegyeket váltottak az interneten."

Nem baj, ha lemerül a telefon

Hozzátette, már léteznek eljárások arra az esetre, ha a telefon akkumulátora lemerül, és az emberek nem férnek hozzá a foglalási információikhoz.

„Ha az akkumulátor lemerül, de megvan az ülésed száma és az útleveled, jelenleg a beszállókapukban nincs ebből gond. Ha valakinek a telefonja valamilyen okból nem szkennel, de megvan a név és az útlevél, akkor rendben van, de minden utas fent lesz az alkalmazásban."

O'Leary elmondta, hogy jelenleg az utasok 60%-a használja az alkalmazást, és arra számít, hogy az év végére ez az arány 80%-ra fog emelkedni. Májusra az ügyfeleknek nem lesz más választásuk, mint használni – írja az Irishnews.

Az alábbi videóból megtudhatod, hogyan pakolj be a kézipoggyászodba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek