A Turkish Airlines pilótája meghalt, amikor kényszerleszállást hajtottak végre New Yorkban

Meghalt a Turkish Airlines egyik pilótája, miután repülés közben összeomlott, ezért kényszerleszállást hajtott végre az utasszállító New Yorkban, az Egyesült Államokban.

A Turkish Airlines pilótája meghalt, kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk - illusztrációForrás: Shutterstock/EvrenKalinbacak

Repülés közben meghalt a Turkish Airlines pilótája, ezért kényszerleszállást hajtott végre a repülőgép.

A Turkish Airlines gépe tegnap 19 óra körül szállt fel az amerikai Seattle-ből, és New Yorkban kényszerleszállást hajtott végre. Eredetileg Isztambulba tartott, mielőtt tragédia történt.

A légitársaság szóvivője elmondta: „A Seattle-ből Isztambulba tartó Airbus 350-es TK204-es járatunk pilótája repülés közben összeesett. Egy sikertelen elsősegélynyújtási kísérlet után egy másik pilóta és egy másodpilóta a kényszerleszállás mellett döntött, de a férfi már a leszállás előtt meghalt.

A szóvivő elmondta, hogy az 59 éves, meg nem nevezett pilóta 2007 óta dolgozik a Turkish Airlines-nál. Hozzátették, hogy márciusban átesett egy orvosi vizsgálaton, amely nem utalt semmilyen egészségügyi problémára. A szóvivő hozzátette: „Isten irgalmát kívánjuk kapitányunknak, türelmet gyászoló családjának, minden kollégájának és szeretteinek."

Nem világos, hány utas tartózkodott ekkor a fedélzeten. A repülőgép sikeresen landolt a New York-i JFK repülőtéren, helyi idő szerint nem sokkal reggel 6 óra előtt. Az járat Seattle-ből Isztambulba, körülbelül 11 órás repülés után ért volna célba. A Turkish Airline gépét körülbelül nyolc óra repülési idő után elterelték – írja a Mirror.

Kényszerleszállás

A legtöbb kényszerleszállás egészségügyi vagy műszaki probléma miatt következik be. Ám van olyan is, amikor egy váratlan potyautas okozza a bajt.

Mi is beszámoltunk róla, hogy szeptemberben a Scandinavian Airlines egyik járata Norvégia fővárosából, Oslóból a spanyolországi Malagába repült, és a dániai Koppenhágában hajtott végre kényszerleszállást egy apró potyautas miatt. A jegy nélküli utas egy egér volt, aki átszaladt a fedélzeten. A légitársaságok általában szigorú korlátozásokat írnak elő a rágcsálókkal szemben a repülőgépek fedélzetén, hogy megakadályozzák az elektromos vezetékek átrágását. Ezért volt szükség elterelni a repülőt.

Augusztus végén pedig a WizzAir Craiova és London-Luton között közlekedő járata Budapesten hajtott végre kényszerleszállást, mert az utastérben füst terjengett és a személyzet két tagja rosszul lett. A személyzet azért döntött a kényszerleszállás mellett, mert füst jutott be az utastérbe a légkondicionáló rendszeren keresztül.

Nemcsak az utasszállítók, hanem kisebb gépek is néha kényszerleszállást hajtanak végre egészen különös helyeken:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek