Belerepültek a Milton hurrikánba, elképesztő amit láttak

Egy kutató repülő pilótái belerepültek a Milton hurrikánba. A félelmetes felvételek megmutatják, milyen is valójában a viharban.

Belerepültek a Milton hurrikánba - illusztrációForrás: Shutterstock/Oxanaso

Egy meteorológiai kutató repülő több fős személyzettel közvetlen közelről tapasztalta meg a Milton hurrikán erejét

A Milton hurrikánban elképesztő folyamatok játszódnak le. Ha olyan helyekről van szó, ahová nem szabad repülővel bekerülni, a hurrikán közepe valószínűleg meglehetősen előkelő helyen szerepel a listán. Ez azonban nem akadályozza meg a bátor embereket, akik az Egyesült Államok időjárását tanulmányozzák, hogy a tudomány és az emberek érdekében megtegyék.

A videón az látható, hogy a National Oceanic and Atmospheric Administration Repülőgép-műveleti Központ repülőgépe a Milton hurrikán közepébe repül.

A kutató repülőgép, mint meteorológiai állomás

Ilyen műveleteket a szervezet gyakran végez tudományos kutatásokat közvetlenül a szélsőséges időjárási viszonyok közelében. A repülőgépek adatokat gyűjtenek, hogy javítsák a viharral kapcsolatos előrejelzéseket, valamint szélesítsék a tudást a jövő hurrikánjairól.Egy ilyen kutató repülőgép gyakorlatilag egy mobil meteorológiai állomás, amelyről mindenféle mérési eredményt kapnak a hurrikán közepéből is – írja az Unilad.

A NOAA Repülőgép-műveleti Központ közügyekkel foglalkozó szakértője, Jonathan Shannon a New York Postnak elmondta: „NOAA WP-3D Orion repülőgépeink csaknem 50 éve viharban repülnek."

Shannon kifejtette, hogy a repülések fontosak, mivel a tudósok „ilyen nagyságrendben és felbontásban  tudják megszerezni ezeket a fontos adatokat, amelyekre az előrejelzőinknek szüksége van. Az időjárás előrejelzéshez odaviszünk egy meteorológiai állomást."

Ami magát a repülés tényleges élményét illeti, mondanom sem kell, hogy ehhez képest a kereskedelmi repülések átlagos turbulenciája úgy néz ki, mint egy séta a parkban.
Shannon a következőket mondta: „A legjobb hasonlat, amit hallottam, hogy olyan érzés, mintha egy régi, fából készült hullámvasúton utaznék át egy autómosón."

Mindazonáltal a fedélzeten tartózkodó személyzet nyugodt volt az adatgyűjtés alatt, miközben a gépüket az erős hurrikán sújtotta. A videó a repülőgép belsejét mutatja be, miközben a kabinban repkednek a tárgyak.

Íme a félelmetes felvétel a Milton hurrikán belsejéből:

Az embereket lenyűgözte a csapat elkötelezettsége az időjárás előrejelzésében.
Az egyik internetező ezt írta: „Mindig is elképesztő volt számomra, hogy vannak olyan gépeink, amelyek biztonsággal be tudnak repülni a legerősebb hurrikánok legviharosabb részeibe, és át tudnak repülni rajtuk."

Egy másik kommentelő a személyzetet méltatta: „Lenyűgöző munka a pilótáktól és a fedélzeten lévő személyzettől!"

Egy harmadik pedig azt írta, amire valószínűleg sokan gondolunk a felvételt nézve: „Már nem vagyok ideges a kereskedelmi turbulencia miatt."

A Helene hurrikán csak pár hete csapott le Floridára, nézd meg milyen pusztítást végzett:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek