Ihatunk kávét és teát a repülőn? A légiutas-kísérő lezárja a pletykákat

Egy volt légiutas-kísérő, aki 16 évet dolgozott a felhők felett, azt állítja, hogy a piszkos vízről és a nem higiénikus kávéskannákról szóló pletykák nem igazak. Szerinte nem kell aggódnod amiatt, hogy teát vagy kávét iszol a repülőn.

Mi az igazság a nem higiénikus vízről a repülőn  - illusztrációForrás: Shutterstock

A légiutas-kísérő pontot tesz a piszkos vízből készült kávét és teát, valamint a rossz ételekről évek óta terjedő pletykákat firtató cikkek végére

Az elmúlt években a légitársaságok dolgozói a forró italok higiéniai folyamatainak megsértésével kerültek a címlapokra, ami miatt az utasoknak aggódniuk kell, hogy mit fogyasztanak a repülőn. Ilyen hírekről korábban mi is beszámoltunk.

Az egyik légiutas-kísérő azt állítja, hogy a kávéskannákat a mosdókba viszik, hogy kiürítsék őket – és a kancsók „kicsit közel kerülnek" a vécéhez, ami kockázatos, mert visszafröccsenhet a kannára a víz.

Egy másik azt állítja, hogy mivel az ivóvíz ugyanaz, mint ami a vécérendszerben van, az E. Coli baktériumok lenyelésének kockázatát hordozza a nyaralók számára.

De a 49 éves Southamptonban élő Skye Taylor volt műsorvezető, aki fapados légitársaságoknál dolgozott légiutas-kísérőként, mielőtt a Virgin Atlantic szolgálatába állt volna, ragaszkodik ahhoz, hogy a cappuccino fogyasztása a felhők felett is teljesen biztonságos.

Azt mondja a MailOnline-nak: „Sok vita folyik a forró vízből készült kávéról és teáról, valamint a víztartályok tisztaságáról. Számomra azonban a csésze teám volt az, ami ébren tartott a munkában. Mindennek higiénikusnak kell lennie, amikor ételt és italt szolgálunk fel. Be kell tartanunk az élelmiszer-biztonsági, valamint az egészségügyi és biztonsági szabályokat. Szóval, nem, nincs semmi olyan, amit ne innék meg a repülőn.

Ihatunk kávét és teát a repülőn? Skye, a légiutas-kísérő megmondja a tutitForrás: Skye Taylor

Az EasyJet korábban megerősítette a MailOnline- nak, hogy a repülőgépen tárolt vizet meleg italok készítésére és a WC öblítésére egyaránt használják.

Egy szóvivő azonban hozzátette: A rendszer vízvezeték-konstrukciója miatt semmiféle keresztszennyeződésnek nincs esélye. Ez mindennapos a legtöbb repülőgépgyártó és légitársaság körében. Naponta friss vizet töltenek a repülőgépbe."Arra a kérdésre, hogy elkerülné-e az ételek fogyasztását a fedélzeten, Skye szintén nemmel válaszolt.
Gordon Ramsay séf a légiközlekedési ágazatban eltöltött ideje után nem hajlandó repülőgépen enni, de a légiutas-kísérő nem ért egyet az álláspontjával.

Skye így nyilatkozott: „Valószínűleg nincs olyan étel, amit ne ennék meg egy repülőn. Annyira keményen dolgoztunk a fedélzeten, hogy szó szerint bármit megettem volna. Igaz, hogy a legtöbben, akik egy ideje ott voltunk, a saját ételünket vittük a munkába, de néha megpróbáltam mindent megenni - különösen egy 12 órás repülőút után, amikor energiára volt szükségem."

Az alábbi videóban betekintést kaphatsz a magyar légiutas-kísérők egy izgalmas napjába:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek