Így válassz ülőhelyet a repülőgépen az utazási szakértő szerint

Nem tudod, hogyan válassz ülőhelyet a repülőgépen? Egy utazási szakértő sokakat meglepett azzal, hogy elárulta, miért kell mindig a „legrosszabb ülést választani a repülőn".

Így válassz ülőhelyet a repülőgépen az utazási szakértő szerintForrás: Shutterstock/Rosshelen

Így válassz ülőhelyet a repülőgépen az utazási szakértő szerint

Legyen szó egy rövid, vagy egy több órás tengerentúli repülőútról, nagyon nem mindegy, hogy mennyire érezzük magunkat komfortosan a felhők felett. Ezért egy utazási szakértő elárulja, hogyan válassz ülőhelyet a repülőgépen.

Napjainkban nem ritka, hogy a légitársaságok extra díjat számítanak fel az utasoknak a preferált ülésekért, ezért rendkívül fontos, hogy a megfelelőt válaszd.
A legtöbb utas nem szeretne a középső ülésen ülni, miközben többen azzal érvelnek, hogy jó választás a gép elején ülni. John Burfitt utazási szakértő és újságíró azonban más véleményen van, ami sokakat meg fog lepni.

Rossz tapasztalatok a repülőn

Az egyik repülés megváltoztatta a tapasztalt utazó nézetét az ülőhelye megválasztásáról, ezért most a sokak által a legrosszabb ülésnek titulált hely lett a kedvence egy repülőgépen.
Úton voltunk Sydney-ből Los Angelesbe, és néhány percenként a mögöttem ülő utas keresztbe tette a lábát, kinyújtóztatta magát vagy tekergett. Közben a térde vagy a lába az ülésem közepén koppant – írta John az escape.com.au-nak.

Fontos, hogy egy több órás utat kényelemben tegyünk meg a repülőn - illusztrációForrás: Shutterstock/New Africa/

Ez a legjobb ülés a repülőgépen

Ezért azóta az utazási szakértő lefoglalja az ablaknál lévő ülést a gép hátuljában, a vécé közelében.

„Úgy döntöttem, hogy mostantól a hátsó sor lesz az egyetlen hely, ahol ülök egy hosszú repülőút során. A következő járatomon a fedélzet hátsó sorában foglaltam helyet, és ami még jobb, az ablak mellett volt a helyem. Ahogy befészkelődtem abba a sarokba, rájöttem, miről is szól az igazi légitársasági szerelem. Éppen most találtam meg a legjobb helyet a gépen."

Plusz érv, hogy erről az ülésről gyorsan ki lehet ugrani a mosdóba. John is megjegyezte, hogy ebben a sorban néha csak két ülés van, ami extra helyet biztosít. Ráadásul úgy döntheted le ezt az ülést, hogy nem kell aggódnod a mögötted ülő utastárs miatt.

Viszont John elismerte, hogy a repülőgép hátulján gyakran nincs ablak. Ráadásul a csatlakozó járatokon utazók számára nem ideális, mert beszállásra csak a repülőgép első ajtaját szokták használni – írja az Unilad.

Ha pedig nem tudod, hogy mit és hogyan pakolj a bőröndödbe, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek