Ez a legundorítóbb dolog, amit az utasok a repülőkön csinálnak

Sokan közülünk akaratlanul is követhetnek el néhány kevésbé kellemes szokást repülés közben, de a légiutas-kísérők szerint egy mindet felülmúlja. Cikkünkből kiderül, hogy mi a legundorítóbb dolog, amit az utasok a repülőkön csinálnak.

Mi a legundorítóbb dolog, amit az utasok a repülőkön csinálnak? - illusztrációForrás: KLM

Ez a legundorítóbb dolog, amit az utasok a repülőkön csinálnak a légiutas-kísérő szerint

Repülés közben sokunknak lehetnek akaratlanul is olyan szokásai, amelyek kicsit undorítóak vagy irritálóak a többi utas számára. Ilyen lehet például, hogy eldobjuk a szemetet, amikor leszállunk a gépről, vagy horkolunk egy hosszú repülőúton.

Vannak olyanok is, akik szerint nem baj, ha leveszik a cipőjüket és a zoknijukat, és mezítláb felrakják a lábukat az előttük lévő ülésre. Ami először is, azért furcsa, mert miért éreznéd magad kényelmesen, ha leveszed a cipődet egy repülőn annak tudatában, hogy mennyi hányás áztatta azt a szőnyeget az évek során? Másodszor, senki sem szeretné, ha egy idegen ember lába az arca mellett lenne egy négyórás repülőút során.

Ami már a légiutas-kísérőknek is sok

Most azonban egy légiutas-kísérő elárulta az egyik legundorítóbb dolgot, amit az utasok tesznek, ha a repülőgép személyzetéről van szó. Légiutas-kísérőként sok érdekes és felkavaró dolgot kell látnia a munkája során. Például segít a pánikban lévő utasoknak, hogy nyugodtak maradjanak és leküzdjék a félelmüket. Máskor különösen durva vagy agresszív utast kell kezelniük, vagy egy olyan utast, aki orvosi vészhelyzetbe kerül a repülőgépen.

De nem ezekről a dolgokról mesélt Marisa Mackle légiutas-kísérő a Lunchtime Live-ban. Ehelyett a gyakoribb szokások voltak azok, amelyek felháborítják a légiutas-kísérőt, köztük egy különösen.
Az egyik legidegesítőbb dolog számomra az, amikor az emberek kifújják az orrukat, és átadják a koszos zsebkendőt. Amikor végigsétálsz a folyosón, és összeszeded a szemetet, az emberek néha azt mondják: „Ó, várj!", és csak fújják az orrukat. Emlékszem, hogy egyszer, amikor Los Angelesből jöttem haza a szünetemben, a függöny be volt húzva. Egy amerikai utas félrehúzta a függönyt, és azt mondta: 'Hé, van valamim a számodra', és a tányéromra dobta a zsebkendőt, az ételembe. Azt hitte, szívességet tesz nekem."

Légiutas-kísérő nemcsak ételt szolgál fel, hanem életet is menthet - illusztrációForrás: Shutterstock

Marisa azt is elmagyarázta, hogy az utasoknak nem szabad szégyellniük vagy zavarban lenniük, ha hányós zacskót kérnek, mert legyünk őszinték, ha beteg leszel, jobb, ha a zsákba kerül, mint a padlóra vagy a légiutas-kísérőhöz.

„Abban a pillanatban, amikor rosszul érzed magad, kérj hányós zacskót. A személyzet inkább ad, minthogy lehányják. Egy hölgy odajött hozzám, én éppen a mosdó mellett álltam, és lehányta a lábamat. Le kellett vennem a harisnyámat, és az egész szolgálatot mezítláb kellett végigcsinálnom. Tehát ha rosszul érzed magad, nyugodtan mondd meg!" - tanácsolja a légiutas-kísérő az Unilad oldalán. 

Az alábbi videóban bepillantást nyerhetsz, hogyan telik a magyar légiutas-kísérők egy napja:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek