Félelem a repülőn: Turbulenciába került egy repülőgép, többen megsérültek

Eluralkodott a félelem a repülőn, miután turbulenciába került egy repülőgép, minek következtében a személyzet két tagja és öt utas sérült meg. Két másik utast további kezelésre kórházba szállítottak.

Félelem a repülőn: Turbulenciába került egy repülőgép, többen megsérültek - illusztrációForrás: Atakan Divitlioglu/Shutterstock

A Turkish Airlines Boeing 777-es repülőgépének utastere borzasztóan nézett ki, miután a repülőgép heves turbulenciába került, minek következtében az étkezőkocsik és az utasok holmijai átrepültek az utastéren.

A Turkish Airlines Boeing 777-300-as repülőgépe szeptember 5-én 16:59-kor indult az isztambuli repülőtérről. A gép a személyzet 17 tagját és 214 utasát szállította Isztambulból a tajvani Tajpejbe, de a levegőben félelmetes turbulenciába került, majd 18:01-kor landolt a Taoyuan nemzetközi repülőtéren - írja a Mirror.

A turbulencia során a személyzet két tagja és öt utas megsérült, míg két másik utast kórházba szállítottak további kezelésre. A többi könnyebben megsérült utas és a személyzet nem akart kórházba menni, ehelyett a vámon keresztül a többi utassal együtt távoztak.

A tűzoltóságot azonnal útnak indították, miután a Taoyuan repülőtér 16:59-kor riasztást kapott, hogy a TK24-es járat - amelynek 17:55-kor kellett volna leszállnia - turbulenciába került, és repülőtéri mentési támogatásra van szüksége - írja a mediadrumworld.com.

Több mentőautó és mentőorvos állt készenlétben a helyszínen. A hivatalos ügyeletes tiszt a repülőtéri társaság csapatát irányította, és egyúttal értesítette a Kínai Ellenőrzési és Karanténügyi (CIQS) vámkezelési egységet az utasok vámkezelési ügyeinek előkészítéséről.

„Miután a repülőgép leszállt, a Lianxin személyzete azonnal elvégezte a sérülések vizsgálatát és az elsősegélynyújtási műveleteket. A repülőgép körülbelül négy órán át a földön maradt, mielőtt menetrend szerint elindult volna a visszaútra."

Nem ez volt az első alkalom idén, amikor eluralkodott a félelem egy repülőn a turbulencia miatt

Idén májusban egy Szingapúrba tartó Boeing 777-es repülőgép kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani Thaiföldön, miután durva turbulenciába került, miközben a személyzet megkezdte a meleg ételek felszolgálását az utasoknak.
A repülőgép hirtelen több ezer láb mélyre zuhant, az utasok és a kabinszemélyzet pedig átrepült az utastéren.

A fedélzeti ételek szétszóródtak a padlón, több utas vérben úszott, miután a horrorisztikus turbulenciák következtében megsérültek. A Bristol melletti Thornburyből, Gloucestershire-ből származó 73 éves brit állampolgár, Geoffrey Kitchen tragikus módon a fedélzeten halt meg, miután szívrohamot kapott.

Milyen átélni egy turbulenciát a repülőgépen? Nézd meg az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek