Botrány a repülőgépen: az egész internet ennek a férfinek a tettén vitatkozik. Tényleg ennyire szörnyű?

Botrány a repülőgépen: egy repülőgép-utas újra fellobbantotta a vitát a repülőgép-etikettről, miután hangot adott a felháborodásának, amiért az emberek áthajolnak egymáson, hogy az ablakból fotókat készítsenek. Az egész internet ennek a férfinek a tettén vitatkozik. Tényleg ennyire szörnyű?

Botrány a repülőgépen: az egész internet ennek a férfinek a tettén vitatkozik - illusztrációForrás: Shutterstock/ frantic00

A montreali származású, de jelenleg Németországban au pairként dolgozó Fanny Gagnon O'Donnell egy spanyolországi útról hazafelé tartó háromórás repülőúton volt, amikor próbára tette a türelmét a mellette ülő utas.

A TikTok-ra feltöltött videóban - amelyet azóta több mint hárommillióan láttak - titokban filmezi a mellette ülő férfit, amint az folyamatosan odanyúl a telefonjával, hogy az ablakból fotókat készítsen.

 

Fanny „először zavarban volt", de feltételezte, hogy ez egy „egyszeri dolog" lesz, és „hagyta, hogy a férfi tegye a dolgát".

A fotózási bohóckodás azonban folytatódott, és Fanny megjegyzi, hogy „már megint itt van", amikor a férfi karja teljesen kinyújtva látható előtte, hogy a legjobb szögből készíthesse el a fotókat. Fanny a Newsweek-nek elmondta, hogy miután a férfi készített néhány fotót, a nő célzottan ránézett, de a férfi nem értette meg az üzenetet. „Végül lehúztam az ablaknál a rolót, hogy jelezzem, vége van, de a férfi ekkor zavarodottnak tűnt. Néhány perccel később megkocogtatta a vállamat, hogy szóljon, húzzam fel a rolót. Rosszul éreztem magam, így megtettem.

Az egész internet ennek a férfinek a tettén vitatkozik

Fanny videója gyorsan több száz kommentet gyűlt össze, és a nézők túlnyomó többsége mellé állt. Néhány kommentelő azt mondta, hogy ők lehúzták volna az ablakrolót, hogy jelezzék a férfinak, helytelenül viselkedik. Más kommentelők szerint ők közvetlenebbül közelítették volna meg a férfit, és mondtak volna neki valamit, vagy „lecsapták volna a kezét".

„Én azt mondanám neki, ha korlátlan hozzáférést akar az ablakhoz - ablakos helyet kellett volna kapnia. A személyes tér nem opcionális."

Néhány kommentelő hasonló forgatókönyveket mesélt el. Egyikük azonban elárulta, hogy a szomszédja tapintatosabban közeledett. „Ez egyszer velem is megtörtént, kivéve, hogy a legaranyosabb öregember volt, és minden alkalommal engedélyt kért, amikor fotót akart készíteni".

Egy másik felhasználó azt mondta, hogy végül a szomszédja telefonjával fotózott, aki nem akart átmászni rajta - írja a Dailymail. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek