Ezek az utasok a légiutas-kísérők rémálmai – Te köztük vagy?

Ezek az utasok a légiutas-kísérők rémálmai: az influenszerek a legjobb szándékkal indulnak útnak, hogy olyan videókat készítsenek, amelyek felkeltik a követőikben az utazási vágyat. Egy volt stewardess azt állítja, hogy a legnagyobb bosszúságot nem a filmvászon, hanem az internet sztárjai okozzák, de a tudatmódosító szerek és az alkohol hatása alatt álló utasokkal is egyre több a gond. 

Ezek az utasok a légiutas-kísérők rémálmai - illusztrációForrás: shutterstock

Ezek az utasok a légiutas-kísérők rémálmai

A 49 éves southamptoni Skye Taylor 16 éven át dolgozott stewardessként, először fapados légitársaságoknál, majd a Virgin Atlanticnál. Arra a kérdésre, hogy kik voltak a legidegesítőbb utasok a fedélzeten, Skye a következőket mondta a MailOnline-nak: „A fő problémák az olyan útvonalakon jelentkeznek, mint Dubaj és Las Vegas, ahol az influenszer-típusú utasok nem fizették ki a teljes árat. Ők elég nehéz esetek lehetnek.

„Ha szupersztárokról és olyan emberekről van szó, akik megengedhetik maguknak a jegyeket, akkor ők általában kedves emberek, és nagyon tisztelettudóak."
Skye úgy véli, hogy a légiutas-kísérők legtöbb problémája, amellyel a fedélzeten találkoznak „főként az alkoholnak köszönhető", ami miatt az emberek „jellemtelenül viselkednek".

Los Angelesben nagyon gyakori, hogy az emberek altatókat szednek, majd felszállnak a fedélzetre és isznak. Ez rossz irányba változtatja meg az emberek jellemét."

Több probléma van a turistaosztályon utazókkal, mint a business osztályon?

„Ezt nem lehet így leszűkíteni, mert mind a két osztályon előfordul, hogy az emberek bevesznek valamit és alkoholt fogyasztanak mellé" – mondja Skye.

Szerencsére a Virgin Atlantic személyzete tudja, hogyan kell kezelni a rosszul viselkedő utasokat... bár elismeri, hogy ez néha nehéz lehet.

„A Virgin Atlanticnál nagyon jó szolgáltatást nyújtunk, ami sokat kivesz a személyzetből, és a kiszolgálás mellett nagyon nehéz megpróbálni fenntartani az ellenőrzést a kabinok felett is, de az esetek többségében minden rendben zajlik."

Skye hozzátette: „A biztonsággal kapcsolatban azt mondanám, hogy nagyon jól vigyáztak ránk, biztonságban éreztük magunkat. De jelenleg nagyon sajnálom a fapados légitársaságok személyzetét, akiknek úgy tűnik, nincs olyan támogatásuk, mint nekünk. Mostanában annyi incidens történik, amelyek többsége alkohollal kapcsolatos, és ahogy az emberek viselkednek a fedélzeten, ami komoly veszélyeket hordoz magában."

Skye elismeri, hogy a „biztonsági jellegű incidensek" és az orvosi problémák kezelése is komoly feladat. „Próbálsz jó ügyfélszolgálatot nyújtani, közben egyedül végeztem újraélesztést 35 000 láb magasan. De közben a repülőgépet is működtetnem kell, és nem hagyom, hogy az orvosi probléma hatással legyen a többi utasra, akik talán nem is tudják, hogy mi történik." - írja a Dailymail.

Sky Taylor légiutas-kísérőként rengeteg tapasztalatot szerzettForrás: Skye Taylor

Egyre több az agresszív utas a repülőkön, a Ryanair változtatásokat sürget

Mi is beszámoltunk róla, hogy az egyre több agresszív utas elleni fellépésként a Ryanair korlátozni akarja az alkoholfogyasztást az utasok számára. heti rendszerességgel történnek verekedések és támadások a repülőkön az alkohol, valamint a különböző tudatbefolyásoló szerek miatt. A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary szerint az utasokat utazásonként két italra kell korlátozni, hogy megfékezzék az antiszociális viselkedést és az erőszak növekedését. A Telegraphnak elmondta, hogy az erőszakos viselkedés növekedése mögött az alkohol, valamint a „por és tabletta" áll.

A Ryanair járatain is egyre több problémát okoznak az alkoholos befolyásoltság alatt álló utasok - illusztrációForrás: Shutterstock/David Herraez Calzada

 Ha további légiutas-kísérő kulisszatitkokra vagy kíváncsi, nézz bele az alábbi videóba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek