A Ryanair korlátozni akarja az alkoholfogyasztást, hogy megfékezzék az erőszakot a járatokon

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary törvénymódosítást sürget, amelyben korlátozni akarja az alkoholfogyasztást, miután ezen a nyáron megnövekedett a repülés közbeni erőszak: heti rendszerességgel történnek verekedések és támadások a repülőkön az alkohol, valamint a „por és a tabletta" miatt.

A Ryanair korlátozni akarja az alkoholfogyasztást, hogy megfékezzék az erőszakot a járatokon - illusztrációForrás: AFP/-

A Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary alkoholkorlátozásra szólított fel a repülőtereken, hogy megbirkózzanak a járatokon tapasztalható erőszakkal.

Az Egyesült Királyságból az úgynevezett „bulicélpontokra" tartó járatokon különösen magas az ittas utasok által elkövetett erőszakos cselekmények száma, ezért a Ryanair az Ibizára tartó utasok kézipoggyászainak átvizsgálásához folyamodott, mielőtt felszállhatnának.

O'Leary szerint az utasokat utazásonként két italra kell korlátozni, hogy megfékezzék az antiszociális viselkedést és az erőszak növekedését. Elmondta, hogy az erőszakos viselkedés növekedése mögött az alkohol, valamint a „por és tabletta" áll.

A Telegraphnak nyilatkozva O'Leary a következőket mondta: „A repülőterek természetesen ellenzik ezt, és azt mondják, hogy a bárjaik nem szolgálnak ki részeg utasokat. De kiszolgálják az ittas utas hozzátartozóit, akik odaadják az alkoholt a már illuminált szeretteiknek. Nem akarjuk bántani azért az embereket, hogy isznak. Nem engedjük meg nekik, hogy ittasan vezessenek, viszont ennek ellenére továbbra is felültetjük őket a 33 000 láb magasságban haladó repülőgépekre."

Hozzátette: „Amíg fel tudnak állni és csoszognak, átjutnak a kapukon. Aztán amikor a gép felszáll, látjuk és tapasztaljuk a helytelen viselkedést" – írja a Mirror.

Kényszerleszállások a részeg utasok miatt

Mi is több olyan esetről beszámoltunk már, amikor részeg utasok miatt kár keletkezett a repülőgépben, vagy kényszerleszállást kellett végrehajtani, mert az alkoholmámorban úszó utasok veszekedésbe vagy verekedésbe kezdtek a repülőgépeken.

Július 4-én például a fapados Ryanair légitársaság Liverpoolból Tenerifére tartó járatán egy részeg utas rendbontásba keveredett, és felpofozott egy légiutas kísérőt. Az incidens miatt meg kellett szakítani az utazást és a gép először Santiago de Compostelában szállt le.

Június elején egy részeg férfi utas ököllel támadt a légiutas-kísérőkre a Moszkva–Novoszibirszk járat fedélzetén. A felkavaró esetről videófelvétel készült.

Áprilisban egy koreai nő tombolni kezdett a LOT Budapestről Szöulba tartó közvetlen járatán, miután igencsak felöntött a garatra. Az utas teljesen kikelt magából, kiabált és rugdosódott, ezért a repülőgép pilótái kénytelenek voltak kényszerleszállást végrehajtani Kazahsztánban.

Tavaly októberben pedig a spanyolországi Zaragoza repülőtéren egy román férfi részegen szállt fel egy Bukarestbe tartó járatra múlt szombaton. A gép felszállása előtt azonban megpróbálta kinyitni a becsukott ajtót, amit addig rángatott, amíg eltörte.  Ez pedig csak néhány példa abból a számos atrocitásból, ami nap mint nap történik a repülőgépeken.

Tudtad, hogy utasszállítók az Antarktiszra is visznek utasokat? Nézd meg, hogyan szállnak le a jégre:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek