Megszólalt a pilóta, aki 83 emberrel a fedélzeten megpróbált lezuhanni, miután varázsgombát evett

Joseph David Emerson tárgyalásra vár, miután letartóztatták, mert 2023. október 22-én, 83 emberrel a fedélzeten megpróbált lezuhanni, miután varázsgombát evett. Az incidenst követően a 44 éves férfit 83 rendbeli gyilkossági kísérlettel és egy repülőgép veszélyeztetésével vádolták. Az Alaska Airlines 2059-es járata, a kaliforniai San Franciscóba tartott a washingtoni Everettből.

Megszólalt a pilóta, aki 83 emberrel a fedélzeten megpróbált lezuhanni, miután varázsgombát evett - illusztrációForrás: Shutterstock/guys_who_shoot

Majdnem egy évvel az eset után Emerson most beszélt az ABC News-nak arról, hogyan alakultak a dolgok az ő szemszögéből. Két nappal a járat indulása előtt Emerson a barátaival pszichedelikus gombát vett be. Ez a kábítószer hallucinációkat okozhat, és azért használták, hogy megemlékezzenek hat évvel korábban meghalt legjobb barátja haláláról.

Viszont a varázsgomba hatása napokkal később is fennállt, és a pilóta nem érezte jól magát, amikor a repülőtérre utazott a járatára.

A férfi szorongani kezdett és félelmei voltak, ezért igyekezett csak arra gondolni, hogy otthon lehet a családjával. Ám amikor elfoglalta a helyét a pilótafülkében, a félelmei újból felerősödtek, hogy soha nem fog visszajutni a családjához. „Az volt az érzésem, hogy csapdába estem, beszorultam ebbe a repülőgépbe, és soha nem megyek haza" – mondta Emerson a kaliforniai otthona közelében adott interjúban.

Azt állítja, azt hitte, hogy amit lát, az nem a valóság. Meggyőzte magát arról, hogy valójában nem megy haza, mivel barátja küldött neki egy SMS-t, hogy végezzen néhány légzőgyakorlatot, hogy megnyugodjon.

A pilóta pszichedelikus ámokfutása

„Mivel a pilóták nem úgy reagáltak a teljesen abnormális viselkedésemre, úgy éreztem, ez nem a valóság, fel kell ébrednem."
A következő 30 másodpercben kezdődtek a problémák, amelyre a szolgálaton kívüli pilóta így emlékezett vissza: „Két piros fogantyú van az arcom előtt, és arra gondoltam, hogy fel fogok ébredni, ha meghúzom őket, ismét a valóságban leszek. Ezért felnyúltam, hogy megragadjam őket, és meghúzzam a karokat." Kiderült, hogy ezek a motorleállító vezérlők, amelyek mindenkit életveszélybe sodortak volna a fedélzeten.
Azt gondoltam, ez fel fog ébreszteni, mert tudom, hogy mit csinálnak ezek a karok egy igazi repülőgépen."Szerencsére a pilóták elrántották a kezét. A kollégája fizikai érintése kiszakította a hallucinációból és rájött, hogy mindez valóságos. Ha már a szerencséről beszélünk, a tettei nem okoztak veszélyt, mivel a hajtóművek továbbra is normálisan működtek. A pilóták ugyanis kicipelték a pilótafülkéből, mivel közvetlenül egy kávéskannából ivott, és a légiutas-kísérők ugróülésébe ült.

A hallucinációkat a varázsgombák okozták - illusztrációForrás: Shutterstock/New Africa

Nem sokkal később azonban visszatért Emerson hallucinációja. „Egy bizonyos ponton azt hittem, talán ez nem a valóság, és talán fel tudom magam ébreszteni azzal, hogy egyszerűen kiugrok, és a szabadesés érzete magamhoz térít."
Emerson éppen megragadta a repülőgép ajtaján lévő kart, amikor az egyik légiutas-kísérő a kezét a kezére téve megállította. A férfi ettől ismét magához tért és üzenetet írt a feleségének, hogy nagy hibát követtett el.

Négy napig hallucinált miután varázsgombát evett

Gyorsan megkérte a légiutas-kísérőt, hogy bilincselje meg, mielőtt további kárt okozna.
Emersont őrizetbe vették, amikor a gép leszállt, és 45 napot töltött rácsok mögött. A hallucinogén gomba fogyasztásától számítva négy napig tartott, hogy teljesen felépüljön és visszatérjen a valóságba.

A börtönorvos azt mondta neki, hogy a hallucinogén perzisztáló észlelési zavar (HPPD) nevű betegségben szenvedett, ami miatt a pszichedelikus szereket első alkalommal használó személy tartós látási hallucinációkat, vagy észlelési zavarokat szenvedhet néhány napig.

Bár már nem gyilkossággal vádolják Emersont, most több mint 80 állami és szövetségi vádat emelnek, amelyek között 83 rendbeli meggondolatlan veszélyeztetés szerepel, miután az ügyészek decemberben enyhítették a vádakat – írja a Ladbible.

Nézd meg a pilótáról készített riportot:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek