Rémálom az easyJet járatán - Turbulencia miatt a repülőgép hirtelen több száz métert zuhant

Az easyJet 181 utast szállító járata hétfőn 12:44 körül indult Korfuról London Gatwickbe. Ám nem sokkal a felszállás után kész rémálom következett, ugyanis turbulencia miatt a repülőgép hirtelen több száz métert zuhant, miközben körülbelül 484 mérföld/órás sebességgel haladt.

Rémálom az easyJet járatán - Turbulencia miatt a repülőgép hirtelen több száz métert zuhant - illusztrációForrás:Shutterstock/Wirestock Creators

Becky Walters utas elmondta, hogy a korfui nyaralása „rémálommal végződött", mivel az easyJet járata, amelyen utazott, több száz métert zuhant, és a személyzet legalább egy tagja lábtörést szenvedett.

Úgy tudni, hogy a személyzet két tagja éppen az étel felszolgálásához készült, amikor a repülőgép falához csapódtak. A feltételezések szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a pilóta a római Fiumicino repülőtérre irányította a járatot, hogy ellássák őket.

Becky Walters utas megosztotta megrázó élményeit. „A mesés nyaralás egy rémálomszerű utazással ért véget Korfuról visszafelé, ahol szörnyű turbulenciák miatt 200 métert zuhantunk. Két légiutas-kísérő megsérült, eltört a lábuk, ami miatt sürgősen Rómába kellett repülnünk, hogy kórházba szállítsák őket. Ezt követően 6 órát kellett várnunk arra, hogy az easyJet tovább repítse őket" – írta Facebook-bejegyzésében.

A kapitány folyamatosan tájékoztatott minket, a repülés előtt mindannyiunkkal beszélt, és folyamatosan tájékoztatott minket a visszatérés során is a turbulens repülés közben. Nagyon jól kezelték a helyzetet".

„Az augusztus 19-i járaton turbulenciát tapasztaltunk, amelynek köszönhetően sajnálatos módon megsérült a légiutas-kísérő személyzet két tagja. Ezért a kapitány úgy döntött, hogy a járatot Rómába irányítja, ahol a légiutas-kísérők orvosi segítséget kaptak. Ügyfeleink és személyzetünk biztonsága, jóléte az easyJet számára elsődleges fontosságú, és pilótáinkat kiképezték a turbulenciák kezelésére" – mondta az easyJet szóvivője.

Az olasz repülésbiztonsági ügynökség, az ANSV közölte, hogy vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a turbulencia hirtelen és előre nem látható esemény volt – írja a Mirror.

Éld át testközelből, hogy milyen egy nyugodt repülés az easyJet járatán, amikor nem kerül turbulenciába:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek