Videó: Egy részeg utas felpofozta a Ryanair légiutas-kísérőjét

A fapados Ryanair légitársaság Liverpoolból Tenerifére tartó járatán egy részeg utas rendbontásba keveredett, és felpofozott egy légiutas kísérőt. Az incidens miatt meg kellett szakítani az utazást és a gép először Santiago de Compostelában szállt le.

Egy részeg utas felpofozta a Ryanair légiutas-kísérőjét - illusztrációForrás: Shutterstock/David Herraez Calzada

A felháborító eset még július 4-én történt, de a brit The Sun most tett közzé felvételeket róla. Egy részeg utas is felszállt a Ryanair Tenerifére tartó járatára, ahol a levegőben, az utastérben rá akart gyújtani egy cigarettára. A nemcsak veszélyes, de szabályellenes cselekedetet megakadályozta a légiutas-kísérő, akit a férfi egy pofonnal jutalmazott.

A személyzet és az utasok végül földre vitték az agresszív utast, aki miatt a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania Santiago de Compostelában, ahol már a rendőrök várták az utast. Arról nem érkezett jelentés, hogy akkor le is tartóztatták a férfit, ami viszont biztos, hogy örökre kitiltották a Ryanair járatairól és további jogi következményekkel is szembe kell néznie.

Egy utas, aki állítása szerint az érintett járaton volt, a Facebookon azt mondta, hogy a férfi okozta káoszt a Ryanair személyzete „profi módon" kezelte.

Rendszeresen okoznak botrányt a repülőkön a részeg utasok

Mi is írtunk róla, hogy tavaly októberben a spanyolországi Zaragoza repülőtéren egy román férfi részegen szállt fel egy Bukarestbe tartó járatra. A gép felszállása előtt azonban megpróbálta kinyitni a becsukott ajtót, amit addig rángatott, amíg eltörte.

Idén áprilisban egy koreai nő tombolni kezdett a LOT Budapestről Szöulba tartó közvetlen járatán, miután igencsak felöntött a garatra. Az utas teljesen kikelt magából, kiabált és rugdosódott, ezért a repülőgép pilótái kénytelenek voltak kényszerleszállást végrehajtani Kazahsztánban.

Márciusban bíróság elé állítottak egy tádzsik férfit, aki rendőrökkel kiabált a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd megfenyegette őket, és egyiküket leköpte.

Júniusban pedig egy részeg férfi utas ököllel támadt a légiutas-kísérőkre a Moszkva–Novoszibirszk járat fedélzetén. A felkavaró esetről szintén készült videófelvétel.

Íme a Ryanair járatán történt pofozkodásról készült videó:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek