Ryanair: Ezt a színű és méretű bőröndöt felejtsd el, ha jót akarsz magadnak

A legtöbben már jártunk így: álltunk a csomagszalag körül és vártuk, hogy előkerüljenek a csomagjaink. Fokozódik a stressz, vajon visszakapjuk a bőröndöket? Sajnos nem mindig könnyebbülhetünk meg. Csak az Egyesült Királyságban évente több millió csomag vész el. A BBC 2022-es adatai szerint 26 millió darab késve érkezett, elveszett vagy megsérült az utazások után.

Érdemes megfogadni a Ryanair tanácsait a bőröndökkel kapcsolatban - illusztrációForrás: Shutterstock/ ViDI Studio

A Ryanair szerint a bőröndök eltűnésének egyik fő oka a téves azonosítás.

A probléma olyannyira elhatalmasodott, hogy a légitársaságok már maguk is tanácsokat adnak az utasoknak, hogy milyen bőröndöket érdemes vásárolni, hogy elkerüljék az eltűnt holmik és a tönkrement nyaralás okozta fejfájást.

Ryanair, amely Európa legnagyobb légitársasága az alábbiakat tanácsolja, hogy ne mások vegyék el a csomagjaid:

„Tegye könnyebben észrevehetővé a feladott poggyászát a csomagszalagnál, különösen, ha a csomagja fekete, tengerészkék vagy szürke színű" – írja a közlemény.

Adjon színes csomagcímkét vagy szalagot a fogantyúra, hogy ne legyen félreértés érkezéskor".

A frankfurti repülőtér is figyelmeztette az utasokat a fekete poggyászok okozta káoszra. „Sokan utaznak gurulós fekete bőröndökkel, ami nagyon időigényessé teszi az azonosításukat, mert nehéz megkülönböztetni őket egymástól" – mondta egy repülőtéri szóvivő.

Káosz a repülőtéren a bőröndök miatt

Júniusban a manchesteri repülőtér kénytelen volt törölni az összes járatot két terminálról a nap hátralévő részére, miután áramkimaradás történt.

Azok, akiknek sikerült a nap legkorábbi járataival elindulniuk, sokan a poggyászuk nélkül indultak el, mivel az áramkimaradás miatt problémák adódtak az ellenőrző rendszerrel és a bőröndök eljuttatásával a repülőgépekhez.

Ha a táskád több mint 55 kiló, akkor rosszul jársz. Képzeljük el, hogy egy reptéri dolgozó naponta kétszázszor emel fel ilyen nehéz bőröndöt. Ez frusztráló és fárasztó, ezért néha csak dobjuk őket, mert túl nehezek ahhoz, hogy óvatosan csináljuk" – mondta egy reptéri dolgozó azokról a bőröndökről, amelyek a legnagyobb valószínűséggel sérülnek meg a rakodás során – írja a ladbible.com.

Ha kíváncsi vagy, milyen volt Till Attila egy napja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek