Új utazási hack tejed a Tiktokon, de nem jársz jól vele

Új utazási hack tejed a Tiktokon, ami sajnos nem jó tippeket kínál, hanem komoly gond is lehet belőle. A légiutas-kísérő szerint a légitársaságok nagyon nem kedvelik az új TitTok-trend, a skiplagging képviselőit.

Új utazási hack tejed a Tiktokon, a skiplagging - illusztrációForrás: Shutterstock/New Africa

Valahol érthető, hogy az utasok ott próbálnak spórolni, ahol tudnak, hiszen a repülőjegyek egyre drágábbak és a légitársaságok rejtett költségekkel emelik tovább az árakat. Nemrég írtunk róla, hogy a újabb eljárást indított a Gazdasági versenyhivatal a WizzAir ellen, mert a légicég foglalási rendszerének szakmai gondosság követelményét sértő működését, valamint a szolgáltatási díjakkal kapcsolatosan lényeges információk elhallgatását gyanítja.

A legújabb spórolási TikTok-trend a skiplagging, ám a légitársaságok lecsapnak azokra az utasokra, akik ezzel a módszerrel próbálnak meg trükközni.

Mi a legújabb utazási hack, a TikTokon terjedő skiplagging?

Egy olyan utazásra veszel jegyet, amelyhez csatlakozó járat is tartozik, de nem veszed igénybe a csatlakozást. Például valaki New Yorkból Londonba szeretne utazni, és talál egy olcsó repülőjegyet New Yorkból Párizsba londoni átszállással. Mivel a közvetlen járatok általában drágábbak, megveszi a jegyet, de csak a Londonig tartó szakaszt használja fel, így kihasználja az árak közötti különbséget.
Ez annyira népszerűvé vált az Egyesült Államokban, hogy már egy weboldal is létrejött, amely a legjobb skiplagging ajánlatok felkutatásával foglalkozik. Annak ellenére, hogy ez a trend nem illegális, a legtöbb légitársaság figyeli azokat az utazókat, akik kihasználják ezt az új spórolási technikát. A visszaesőket pedig kitiltással bünteti – írja a life.hu.

Az American Airlines légitársaság bünteti is TikTokon terjedő utazási hack alkalmazóit - illusztrációForrás: Shutterstock/Abdul N Quraishi - Abs

Egy légiutas-kísérő a hack kiindulási platformján, a TikTokon osztotta meg egy barátja történetét, akit kitiltott az American Airlines légitársaság, mert folyton skiplagginget alkalmazott.

„Vannak olyan oldalak, amelyeken repülőjegyet lehet vásárolni, mondjuk New Yorkba, és van egy csatlakozás Washingtonban, és olcsóbb a washingtoni csatlakozás, és utána New Yorkba menni. De tegyük fel, hogy a tényleges célállomásod Washington, D.C. Ha rajtakapnak, hogy nem szállsz fel a New York-i járatra, akkor kitiltanak a légitársaságtól. Ez komoly dolog, egyszerűen megjelölnek" — figyelmeztet a légiutas-kísérő.

További információkat is megtudhatsz a TikTokon terjedő trendről, ha belenézel az alábbi videóba:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek