Ezért ne igyál csapvizet a repülőn

Testünk hidratálásáról minden körülmények között gondoskodnunk kell, ez főként igaz, ha egy száraz levegőjű repülőn ülünk. Viszont nem mindegy, honnan származik az a víz, a szakértő elárulja, hogy miért ne igyál csapvizet a repülőn.

A szakértő elárulja, hogy miért ne igyál csapvizet a repülőn - illusztrációForrás: Shutterstock/ Jaromir Chalabala

Anton Radchenko utazási szakértő, az AirAdvisor alapítója szerint az utasoknak kerülniük kell a csapvizet a repülőn. Nem csak egy pohár hűsítő vízről van szó, a kávéhoz vagy teához használt csapvíz is komoly kockázatokat rejthet.

Anton Radchenko szerint ugyan is a repülőgépek csapvízrendszerét ritkán tisztítják, ezért könnyen előfordulhat, hogy a koszos csöveken át érkező vizet szolgálják fel a légiutas-kísérők az utasoknak. Sőt azt sem lehet tudni, hogy mikor cserélték a vizet a tartályban, tehát könnyen lehet, hogy állott. A víz a repülő útvonalán bárhol pótolható és hosszú ideig tárolható, éppen ezért nehéz kideríteni, hogy honnan származik a víz.

A szakértő azt is elmondja, hogy annak ellenére, hogy a légitársaságoknak szigorú előírásokat kell betartaniuk, és rendszeresen vizsgálják a gépeket, a vízhálózatot és a vizet is, bekövetkezhet a szennyeződés. A szennyezett víztől pedig tudjuk, hogy könnyen megbetegedhetünk, főleg azok, akik valamilyen alapbetegségben szenvednek és gyengébb az immunrendszerük.

Hogy biztosra menjünk és ne betegséggel kezdjük a nyaralást, a AirAdvisor alapítója azt tanácsolja az utasoknak, hogy palackozott vizeket és üdítőket igyanak, és figyeljenek a repülőutak során a hidratálásra - írja a mindmegette.hu. 

Ha már repülés, nézz be a kulisszák mögé, tudd meg mik történnek a repülőn az elindulás előtt:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek