A ferihegyi repülőtéren is fennakadások vannak a világszintű informatikai probléma miatt

A Ferihegyi repülőteret is érinti a globális informatikai probléma, amely miatt több bank, légitársaság és médiacég rendszerei álltak le egy Windows oprendszerrel működő számítógépeket sújtó hiba miatt.

Figyeljük a hangosbemondást és a légitársaságok applikációit a ferihegyi repülőtéren is - illusztrációForrás: Shutterstock/Jaromir Chalabala

A The Guardian számolt be róla, hogy az érintett gépek kék halált produkáltak. A probléma Ausztráliában kezdődött ma reggel, először majd az USA-ban is óriási problémákat okozott, leálltak a háziorvosi rendszerek, a segélyhívó, a banki alkalmazások és a szupermarketek programjai, több televíziós társaság nem tudott közvetítéseket indítani. A probléma hamarosan globálisan is megjelent Angliában, Indiában, Új-Zélandon és Európában is.

Világszerte késnek a repülők, a ferihegyi repülőteret is érinti a probléma

Több európai légikikötő mellett a budapesti is érintett az informatikai problémában. A Budapest Airport is jelezte, hogy a „globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere leállt, ezért járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani. A probléma a Eurowings, a Ryanair, és a Wizz Air járatait érinti.

Több légitársaság megkezdte az utasfelvétel manuális elvégzését. A Budapest Airport a földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján hangosbemondás útján tájékoztatja az utasokat, a helyszínen várakozóknak vizet biztosít
– írták.

A Ryanair arról írt, hogy informatikai problémákkal küzdenek, amelyek miatt „a teljes hálózatán fennakadások lehetnek". A légitársaság azt tanácsolja, hogy aki ma utazik, ellenőrizze a Ryanair applikációját, hogy friss információkkal rendelkezzen a járatáról.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a további torlódások elkerülése érdekében kísérő nélkül lépjenek be a terminálépületbe, illetve folyamatosan figyeljék a járatindulással kapcsolatos információkat a www.bud.hu oldalon.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek