Jó hír a debreceni repülőtérről: hamarosan újra megnyitják

Öt napja írtunk arról, hogy a kánikula okozta futópályahiba miatt bezárt a debreceni repülőtér. A debreceni repülőtér-bezárás több járat utasait is érintette."A Debreceni Nemzetközi Repülőtér várhatóan 2024. július 18-án, csütörtökön, helyi idő szerint 00:30-kor ismét fogadhat Debrecenbe és onnan induló járatokat" – olvasható a reptér Facebook-oldalán.

Az elmúlt néhány nap során az eredetileg Debrecenből induló és a cívisvárosba érkező járatok kezelését végül a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér vette át, így mindössze csak egy járatot kellett törölni.

A reptér hamarosan újra fogadja az utasokat - illusztrációForrás: debrecen.hu

 A Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdte a futópályán múlt hét csütörtök keletkezett sérülés javíttatását, a betontáblák cseréjét. Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek annak érdekében, hogy a futópályát a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett helyezhessék ismét üzembe – írja a haon.hu.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek