Akár szülést is levezetnek az Emirates légiutas-kísérői – Kulisszatitkok a képzésükről
Az Emirates légiutas-kísérői kemény programban vesznek résztForrás: Emirates

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani. A légitársaság most betekintést enged 7 lépéses képzési folyamatába, ahol utaskísérői a kalapjukon lévő fátyol tökéletes viselését épp úgy megtanulják, mint egy szülés levezetését.

Ismerkedjünk meg a légitársaság utaskísérőinek hét és fél hetes képzésével, ami most különösen aktuális, hiszen Magyarországról is lehetőség nyílik légiutas-kísérőként csatlakozni a világ legnagyobb nemzetközi légitársasághoz.

Az Emirates utaskísérőinek egyik legfontosabb jellemzője, hogy nagy figyelmet fordítanak az utasok egyedi igényeire. Ezzel a repülés során nemcsak a kényelmet, de a biztonságérzetet is növelik.  Sokrétű tudásuk és felkészültségük tehát elengedhetetlen, amelyet a közel nyolc héten át tartó képzés során sajátítanak el.

Az Emirates légiutas-kísérőinek 7 lépéses képzési rendszere

1. Beilleszkedés

A munkatársak világkörüli utazása a Dubajba költözéssel veszi kezdetét. Az Emirates minden szükséges támogatást megad ahhoz, hogy berendezkedjenek, és megismerkedjenek az új otthonukkal, valamint felkészülhessenek az előttük álló többhetes képzésre.

2. Biztonsági és vészhelyzetkezelési tréning (SEP)

A légitársaság egyik legfontosabb prioritása az utasai, munkatársai és repülőgépei biztonsága. Ennek érdekében légiutas-kísérői kiterjedt tudást szereznek többek között a tűzoltás, a repülés közbeni vészhelyzetek kezelése és az evakuálási eljárások terén.

Nem csak felszolgálniuk kell, hanem tudniuk kell például tüzet oltaniForrás: Emirates

3. Csoportos orvosi képzés (GMT)

Annak érdekében, hogy utaskísérői minden helyzetre felkészülten és magabiztosan reagálhassanak, többek között elsajátítják az újraélesztést, a vérzések, égési sérülések, sürgősségi szülés és különféle egészségügyi állapotok kezelését.

4. Utasbiztonsági tréning

A képzés során olyan technikákat és készségeket sajátítanak el, amelyekkel képesek megelőzni és hatékonyan kezelni a fegyelmezetlen utasok viselkedését, továbbá megtanulják, mit kell tenni váratlan esemény esetén a fedélzeten.

5. Vendéglátói képzés

Az Emirates légiutas-kísérői elsajátítják a fedélzeti vendéglátás és utaskiszolgálás legmagasabb szintjét, a különleges gasztronómiai fogások felszolgálásától kezdve, a fedélzeti szórakoztató és kényelmi rendszerek irányításán át, az egyedi utasigények kezeléséig.

6. Az Emirates-megjelenés

Az utaskísérők megtanulják az ikonikus egyenruha viselési szabályait, valamint azt, hogy miként képviselhetik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságát, amelybe a smink- és életmódtanácsadás is beletartozik.

Újjáélesztenek, de levezetnek egy szülést isForrás: Emirates

7. Utaskiszolgálási tapasztalatok

A képzés utolsó harmada a gyakorlatszerzésről szól, hogy az elsajátított tudást már az első repüléskor magabiztosan alkalmazzák. Ennek érdekében az Emirates legmodernebb dubaji tréningközpontjában található A380-as és B777-es repülőgépek fedélzetén végeznek szimulációs gyakorlatokat.

Ha kíváncsi vagy az Emirates légiutas-kísérőinek egy napjára, nézz bele az alábbi videóba:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek