Ilyen ételeket soha ne egyél a repülőn – Bennfentes titkok a stewardesstől

A repülőn felszolgált ételek megosztják az utasokat, vannak akik imádják, míg mások csupán kényszerből fogyasztják a felhők felett felszolgált ételeket és italokat. Ám jobb ha tudod, hogy nem minden enni- és innivaló csúcsminőségű, egy légiutas-kísérő kifecsegte, hogy melyek azok az ételek amiket soha ne egyél a repülőn.

A legtöbb felszolgált étellel nincs probléma, de nem árt megfogadni a stewardess tanácsait, hogy milyen ételeket soha ne egyél a repülőn - illusztrációForrás: Jacktamrong/Shutterstock

A magát Whytneynek nevező neve elhallgatását kérő légiutas-kísérő megosztotta a Huffington Posttal, hogy nem tanácsos a repülőn csapvizet kérni. Ennek az az oka, hogy nem lehet tudni, mennyire friss a víz a tartályban, ezért érdemes inkább ásványvizet kérni. Ezért nem ajánlott kávét, teát vagy jéggel készült italt fogyasztani.

A légiutas-kísérő azt is megosztotta, hogy bár a személyzet tagjai kaphatnának ételt a fedélzeten, ritkán fogyasztják azt, hanem inkább máshonnan szerzik be és viszik fel magukkal a gépre. Ha a vendéglátásból indulunk ki, mindig red flag, ha egy dolgozó nem az ott készült ételből eszik.

Hozzátette, mivel az alacsonyabb nyomás miatt az emberek hajlamosak ízetlennek érezni az ételeket, ezért a fogásokat gyakran túlsózzák, túlfűszerezik, a halat és a steaket pedig - mivel egyszerre sokat készítenek - rendre túlsütik.

Fontos tény, hogy a repülési magasságban fokozódik a dehidráció veszélye, ezért az alkoholt fogyasztó utasok könnyebben kiszáradhatnak, ami rosszulléthez vezethet. Ráadásul a szervezet nehezebben veszi fel az oxigént, így attól az italmennyiségtől, ami szinte alig gyakorol ránk hatást, könnyen berúghatunk – írja a life.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek