Szakértő: Ezért érdemes piros színt viselni, amikor repülőre szállunk

A légi utazás az egyik olyan dolog, mellyel kapcsolatban úgy tűnik, az emberek leginkább igénylik az összes tudnivaló tippet és trükköt. Természetesen azoktól lehet a legjobb utazási "titkokat" megtudni, akik a legtöbb időt töltik a repülőkön, azaz a törzsutasoktól és a légiutas-kísérőktől.

Utóbbiak ezekben a témákban mindent el tudnak mondani, kezdve a repülés alatti helyes és helytelen viselkedésről, egészen addig, mit és mit ne fogyasszunk a fedélzeten. Meglepő, de szerintük még a ruhánk színére is érdemes odafigyelnünk, ha repülőre szállunk. Állítólag, ugyanis akik piros színt hordanak magukon, maximális előnyt élvezhetnek az utasok között.

Tényleg a piros szín lenne a nyerő a repülőkön? - A fotó illusztrációForrás: funt2000/Shutterstock

Nem direkt és kőbevésett szabályról van itt szó. Az Airplane Tips oldal szerint pszichológiai oka van annak, hogy a piros szín viselése segíthet minket utazásaink során. Úgy tűnik ugyanis, a pirosat viselő embereket vonzóbbnak tekintik, és mivel ez egy merész szín, felkelti a repülőtéri személyzet figyelmét is, ha például valamiben segítségre van szükségük. Ez azt jelenti, hogy nagyobb valószínűséggel részesülhetnek kedves kiszolgálásban. Lehet, hogy ez apróságnak tűnik, de tudjuk, hogy a reklámokban is hasonló trükköket vetnek be a szakemberek.

Sok minden szól manapság arról, hogy felkeltsük valaki figyelmét, és pozitív benyomást keltsünk. Ebben segíthet a vörös szín, és a hozzáértők szerint a legjobb, ha ezt a testünk felső részén hordjuk, legyen az egy kendő, kalap, póló, blézer, ing vagy pulóver.

A figyelemfelkeltő vörös szín - a fotó illusztrációForrás: 2022 muratart/Shutterstock

A piros szín állítólag magát a viselőjét is éberebbé teszi, ami segíthet számra észrevenni néhány fontos részletet, például azt, hová kell mennie a repülőtéri terminálon. 

A légiutas-kísérők bevallása szerint is attól a pillanattól kezdve „értékelik" az utasokat, amikor felszállnak a gépre. Csupán egy röpke idejük van arra, hogy megfigyeljék a beszállókat, és ezt meg is teszik! A legfontosabb dolog, amit tudni akarnak, hogy segítjük vagy akadályozzuk majd őket a repülés alatt, továbbá ittasság és rendbontás jelei után kutatnak, amelyekkel esetleg szembe kell nézniük még a felszállás előtt, hogy a bajkeverő utasokat időben letessékeljék a gépről.

(Forrás: ladible.com)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek