Ezek a legrosszabb európai légitársaságok

A légi utasok jogaiért küzdő német Flightright összeállította az idei rangsort Európa legrosszabb légitársaságairól. A 20 legnagyobb európai légitársaságot a megbízhatóság, a kártérítések és az ügyfelek véleménye kategóriákban értékelték. Mutatjuk a rangsort.

Nem árt előre tudni, hogy mely légicégekkel gyűlhet meg a bajunk, kik a legrosszabb légitársaságok - illusztrációForrás: Shutterstock/Jaromir Chalabala

A két nagyágyú a legrosszabb légitársaság

Az értékelésben szembetűnő, hogy a British Airways és a Lufthansa, az európai légi közlekedés két nagyágyúja, összességében a legrosszabb eredményt érte el. A Flightright Index 2024 szerint a British Airways (2,09 csillag) és a Lufthansa (2,10 csillag) kapta a legrosszabb összértékelést. Mindkét légitársaság több kategóriában is rosszul teljesített, ezért a legrosszabb összesített eredményt érték el.

Megbízhatóság

A megbízhatóság kategóriában kiértékelték az egyes légitársaságok késési és járattörlési adatait, hogy megmutassák, mely légitársaságok különösen megbízhatatlanok. Ezek az Air Dolomiti mellett a Lufthansa, a British Airways és a KLM nagy európai légitársaságok.

Kártérítési hajlandóság

Azt vizsgálták, hogy az egyes légitársaságok milyen gyorsan fizetnek kártérítést a járatkésések és járattörlések miatt a Flightrightnak. Minél több gyors és közvetlen kifizetés történt, annál több csillagot kaptak az egyes légitársaságok. A Turkish Airlines kapta a legrosszabb értékelést 1 csillaggal. Ezt követte a Lufthansa és a British Airways 2 csillaggal, sok más légitársaság mellett.

Ügyfél-elégedettség

A felmérés összesen hét kérdést tartalmazott a légitársaságok ügyfélszolgálatának elérhetőségéről, a tájékoztatási politikáról és az utasok támogatásáról a repülési problémák során. Feltűnő volt, hogy a 20 légitársaság közül egyik sem ért el 3 csillagot vagy annál többet. A legrosszabb eredményt a Wizz Air (1,79 csillag) és a Vueling (1,82 csillag) érte el.

Íme a legmegbízhatatlanabb európai légitársaságok listája a Flightright felmérése alapján:

1. British Airways
2. Lufthansa
3. AER Lingus
4. KLM
5. Air Dolomiti
6. Turkish Airlines
7. Wizz Air
8. Vueling
9. Swiss Air
10. Ryanair
11. TAP Portugal
12. easyJet
13. Wilderoe's Flyveselskap
14. Eurowings
15. Discover Airlines
16. Air France
17. Iberia
18. Condor
19. Austrian
20. Transavia France

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek