Szürreális, 11 órás repülés után visszafordult egy utasszállító Londonba

A British Airways hongkongi járata több mint 11 óra repülés után visszatért a londoni Heathrow repülőtérre. A BA31 számú járata 2024. június 29-én, szombaton, helyi idő szerint 20:55-kor indult Hongkongba, de utasai akkor még nem tudhatták, hogy bár a járat menetrenszerűen elindult, feleslegesen ültek fel a gépre.

A British Airways utasai majdnem fél napot utaztak feleslegesen - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Amikor ugyanis a repülőgép 33 000, majd 35 000 lábra emelkedett, és már több mint 4 órája a levegőben volt, a személyzet úgy döntött, hogy visszafordul. A 23 éves Boeing 777-200ER gépen mechanikai problémát tapasztaltak.

A járat helyi idő szerint reggel 8 óra előtt, több mint 11 órával az indulás után landolt Hathrow repülőtér 27L-es kifutóján. A British Airways ezután törölte az aznapi járatot – írja az airlive.net.

Nem szerencsés, de ahogy mi is beszámoltunk róla, másnap, vasárnap késő este ugyanez a járat egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Nem ez az első eset, hogy hosszú órákig tartó repülés után a személyzet úgy dönt, visszatér a kiindulópontra. szintén a British Airways egyik járatának utasai kilenc órás utazást tettek meg teljesen feleslegesen. A Boeing 787-9 Dreamliner a londoni Heathrow repülőtérről szállt fel, és a houstoni Bush Intercontinental repülőtérre tartott. Egy kisebb technikai probléma miatt azonban kilenc és fél órás repülés után végül visszatért a Heathrow-ra.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek