Sokadszor lett ez a légitársaság a világ legjobbja

A Skytrax felmérése szerint már nyolcadik alkalommal lett a világ legjobb légitársasága a Qatar Airways, a Singapore Airlinest váltva, amely a második az idei rangsorban, a harmadik helyre pedig feljött az Emirates.

A repülés élménye nagyban függ a légi cégek szolgáltatásai és a személyzet profizmusától, kedvességétől is - illusztrációForrás: 06photo/Shutterstock

A Skytrax World Airline Awards globális utaselégedettségi felmérés, amely világszerte különféle területeken ellenőrzi a légitársasági szolgáltatások és termékek minőségét. A minősítést minden esetben az utasok anonim, egységes rendszerű véleménynyilvánításának alapján határozzák meg, bár egyesek kritikusak a felmérés hitelességével szemben.

Mindenesetre az európai légitársaságok közül a Turkish Airlines érte el a legjobb, 7. helyezést, az EU-s légicégek közül pedig az Air France a 9. a Swiss a 10. hellyel büszkélkedhet. Az amerikai légitársaságok közül a Delta Air Lines érte el a legjobb helyezést, a világranglistán a 21.-et, a kínai légitársaságok közül pedig a Hainan Airlines kapta a legjobb, 12. helyezést.

A Singapore Airlines gépein dolgoznak a legjobb utaskísérőkForrás: Sorbis/Shutterstock

A legjobb légiutaskísérők címet a Singapore Airlines kapta, a legnagyobb tisztaságért járó elismerést pedig a Cathay Pacific.

Első osztályú szolgáltatásért a Singapore Airlines, a business osztályért a Qatar Airways, a prémium turistáért a Japan Airlines, a turista osztályért pedig a Cathay kapta a legjobbnak járó elismerést a felmérés eredménye szerint – írja az airportal.hu.

Íme, a világ húsz legjobb légitársasága idén

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Emirates
4. ANA
5. Cathay Pacific Airways
6. Japan Airlines
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Air France
10. Swiss
11. Korean Air
12. Hainan Airlines
13. British Airways
14. Fiji Airways
15. Iberia
16. Vistara
17. Virgin Atlantic
18. Lufthansa
19. Etihad Airways

Az Etihad Airways első osztyálának pompája is csak a 19. helyre lett elég - illusztrációForrás: Etihad Airways

20. Saudi Arabian Airlines 

A teljes 100-as listát ide kattintva láthatjátok. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek