Egy pilóta tippjei a biztonságos utazáshoz

Itt a nyár, a legtöbben ilyenkor vágnak neki repülővel a messzi úti céloknak, ám sokakban félelmet kelt, hogy repülőre kell ülniük. Egy pilóta viszont eloszlatja a félelmeket és elmondja mit kell tennünk a legbiztonságosabb utazás érdekében.

Érdemes megfogadni a pilóták tanácsait - illusztrációForrás: John R. Watret/Twitter

Hiába a statisztikai adatok, miszerint a repülés a legbiztonságosabb közlekedési mód, sokan félnek tőle. Ez valahol érthető, hiszen óriási magasságban utazunk, ahol kevés ráhatásunk van a történésekre.

Ám pár dolgot mégis tehetünk a biztonságunk érdekében, íme a pilóta tippjei:

Válaszd ki a legmegfelelőbb helyet

Már a fapadosokon is foglalhatsz előre ülést. A kiválasztáskor segítségedre van egy alaprajz, aminek a segítségével meg tudod határozni a számodra legmegfelelőbb helyet. Repülőgép-szerencsétlenség esetén azok az utasok jutnak le hamarabb a gépről, akik a kijáratokhoz közeli sorokban ülnek.

Figyelj a biztonsági tájékoztatásra

Figyelj oda a légiutas-kísérők biztonsági tájékoztatójára, és nézd meg a bemutatót a monitoron is, még akkor is, ha gyakran repülsz. Minden repülőgépnek más az elrendezése, eltérőek lehetnek a vészkijáratok nyitására vonatkozó eljárások, ezért újra és újra frissítsd fel a tudásod.

Felelősségteljesen csomagolj a kézipoggyászba

Komoly szerepe lehet, hogy mennyire van tele és mekkora a súlya a kis bőröndnek, ugyanis a nehéz táskák veszélyesek lehetnek, ha turbulencia vagy evakuálás közben ráesnek egy utasra

Keresd meg a szemeddel a legközelebbi vészkijáratot

Ahogy felszáll a géped, figyeld meg, hol van a legközelebbi vészkijárat, számold meg, hány üléssor van a helyed és a kijárat között. Vészhelyzetben a látási viszonyok romolhatnak. Ha a legközelebbi kijárathoz vezető út megvan a fejedben, az akár életmentő is lehet – írja a life.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek