Tudod, hogy jövőre már a tengeren túlra is fapadossal repülhetsz Budapestről?

A Wizz Air diszkont légitársaság a magyar, az olasz és az osztrák hatóságoktól is megkapta a kijelölést a közvetlen indiai útvonalakra, az ázsiai ország jóváhagyását követően indulhatnak el a járatok a 2025 első negyedévében érkező A321XLR-ekkel - írja az AIRportal.hu.

A Wizz Air 2025-ben már Mumbaiba is indít járatot BudapestrőlForrás: Facebook/Wizz Air

A Wizz Air a tervek szerint jövő év februárjában veheti át az első hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas repülőgépét. A megnövelt hatótávolságú, akár több mint nyolcórás utakra képes típusból a vállalat májusban közzétett éves üzleti jelentése szerint az évtized végéig 47 példány érkezik a flottába. 

A Wizz Air még tavaly novemberben megkapta a kijelölést az olasz hatóságtól indiai járatok indítására. A magyarországi székhelyű diszkont légitársaság kezdetben hat-hét európai várost kíván összekötni India néhány nagyobb repülőterével.

Jelenleg szinte az összes India és Európa közötti közvetlen járatot hagyományos légitársaságok üzemeltetik, és az Európa különböző részein élő indiaiak szerint nagyon drágák a repülőjegyek – nyilatkozta Váradi József, a társaság vezérigazgatója. Hozzátette: alacsonyabb viteldíjakkal a turisták és a diaszpóra részéről mutatkozó keresletet élénkíteni lehet, hiszen komoly igény mutatkozik mindkét szegmensből az India és Európa közötti megfizethető utazásokra.

Váradi kiemelte, hogy a Wizz Airnél az átlagos egyirányú jegyárak az India és Európa közötti járatokra 200 euró körül mozognának, de a legolcsóbb jegyek akár 100 euró alatt is elérhetők lennének.

A Wizz Airhez hasonlóan az Indi Go indiai fapados is a jövő évben kezdi meg közvetlen járatok indítását Európába.

A magyar illetőségű diszkont légitársaság már az idén is hat új úti célt vett fel nyári menetrendjébe, amelyről ITT olvashatnak. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek