Videó: Utasszállító gázolt el egy embert Oroszországban

Súlyos sérüléseket szenvedett az Ural Airlines dolgozója Jekatyerinburgban, akinek lábain áthajtott a légitársaság Biskekbe tartó Airbus A320-asának orrfutóműve - írja az AIRportal.hu.

Felszállás előtt átnézi a földi kiszolgálás a repülőt - Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Jaromir Chalabala

A közösségi médiában is megjelent felvételek szerint a pilóták úgy kezdték meg a gurulást, hogy a a hajtóművek indítási folyamatát felügyelő földi dolgozó néhány méterrel az orrfutómű előtt, a repülőgép orr része alatt állt.

A gép orrfutója fellökte a munkatársat, és áthajtott a lábain, mielőtt megálltak a pilóták.

A dolgozót súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban szállították kórházba, egyes értesülések szerint amputálni kellett a lábát. A hatóságok büntetőeljárásban vizsgálják a balesetet.

A pilótáknak a szabályok szerint a gurulás megkezdése előtt meg kell várniuk, amíg a földi kiszolgáló dolgozó oldalirányba elsétál a repülőgéptől, és felmutatja az orrfutó becsukódását megakadályozó csapszeget.

A dolgozó feltehetően háttal állt a repülőgépnek, és az erős zajok miatt nem is hallhatta, hogy a gép megkezdi a gurulást. Emellett az is elképzelhető, hogy a pilóták csak elengedték a fékeket, és hajtóművek tolóereje is elég volt ahhoz, hogy a gurulás megkezdődjön.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek