Egyre több a balhés utas, ezért nyugtató menüvel próbálkozik egy brit légicég
Az egyre több és egyre inkább kezelhetetlen utas miatt a Monarch Airlines úgy döntött, hogy egyszerre próbál hatni némely utas gyomrára és idegrendszerére, ezért nyugtató hatású ételeket tartalmazó snack-pakkokat szolgál fel a fedélzeten - írja a Foxnews.
Ez lesz majd a Monarch Mood Food, amelyet nemcsak relaxáló hatásúnak terveztek meg, de egyben segít abban is, hogy az utast ráhangolja a célállomás konyhájára. És így kerülhet bele pl. kasvirág-cseppel meglocsolt - egyébként gyulladásgátló és sejtvédő hatású - édesgyökérből készült fagylalt, amely kiváló immunrendszer-erősítő. De persze a nyugtató, antioxidáns hatásáról jól ismert zöld tea és levendula keverékéből készült mochi rizsből készült süteményt is a kellemesen ellazító hatása miatt ajánlják majd az utasoknak.
A menü kialakításában egyébként Charles Spence, az Oxfordi Egyetem pszichológus professzora is részt vett, aki utóbbi étel kapcsán kiemelte azt is, hogy a rizst nem érdemes puhára főzni, mert a rágás önmagában is stresszoldó hatású.
De a fedélzeti menüből nem maradhat ki az emésztést segítő gyógynövényes kamillatea, az ételek fűszerezésében pedig a szintén nyugtató hatású tengeri moszatot és citromfüvet is előszeretettel használják majd. Spence professzor a The Telegraph-nak azt is elmondta, hogy az ötödik alapízként számon tartott umami az egyetlen, amit a legjobban lehet érezni a kabinnyomás, a száraz levegő és a folyamatos zaj ellenére, ami egyébként mind csökkenti az ízérzékelést. A professzor szerint ezért is rendelnek az utasok a legtöbbször Bloody Mary-t vagy csak sima paradicsomlevet, amitől sokan nyugodtabbnak, komfortosabban érzik magukat a repülőn.