A reptéri étkezdéket komoly kihívás elé állítja, hogy az utazók többnyire csak utolsó mentsvárként hajlandóak náluk étkezni; vacsoraélményként biztosan nem tekintenek rájuk. Éppen ezért a müncheni reptér egy újdonsággal próbál maradandó nyomot hagyni az arra járók emlékeiben – írja a Condé Nast Traveler.

A Sportalm nevű étkezde az alpesi hütték világát igyekszik hitelesen megvalósítani: farönkök, pajtaajtó és díszkőborítás kelt életre egy felső-bajorországi házikót a reptér 2-es termináljában. A cél az volt, hogy a vendégek a hegyekben érezhessék magukat. Ezt az élményt húzza alá az étterem közepén található valódi sífelvonó kabin, melyben pontosan azt fogyaszthatjuk, amit a hegyen is tennénk: kaiserschmarrn-t, tésztaételeket és salátákat.

A Sportalm csupán a legújabb a müncheni repülőtér innovatív ötleteinek sorában. A világon elsőként ötcsillagos minősítést kapott reptér Airbrau elnevezésű projektje egy olyan étkezde, melyben egy sörfőzdét is megtekinthetünk, és a reptér közepén, egy sörkertben fogyaszthatunk sört és ételeket is.
A kétszintes Sportalm alsó szintjén egy sportbárt is találunk, az emeleten áprilisban megnyíló tetőteraszon pedig napozás közben képzelhetjük magunkat a hegyekbe.