Így pakoljon, ha nem akar poggyászt feladni!

Van, akinek az jelenti a legnagyobb nehézséget az utazásban, hogy saját magára van utalva, míg mások az ismeretlen helyzetektől tartanak leginkább. A többség azonban egyetért abban, hogy az utazás legmacerásabb része a csomagolás. Most mutatunk néhány trükköt, aminek segítségével profivá válhat, és a következő hosszú hétvégének akár már egyetlen kézipoggyásszal is nekivághat!

Ha a pakolásról van szó, hajlamosak vagyunk halmozni a hibákat, pedig csak egy kis odafigyelésen és előrelátáson múlik, hogy legközelebb már a mi praktikáinkat lessék el a többiek. Íme a könnyű bőröndhöz vezető legrövidebb út.

 

1. A lista mindenekelőtt!

Bármilyen gyerekesnek is tűnik, a listakészítés az egyik legbiztosabb módszer, ha nem akarjuk felesleges cuccokkal teletömni a bőröndünket. Ha listát írunk, azzal rákényszerítjük magunkat a tudatos csomagolásra. Ráadásul az írott szónak is nagyobb az ereje. Talán ha leírva látjuk azt, hogy nyolc nadrágot tervezünk elpakolni három napra, nagyobb valószínűséggel gondoljuk meg magunkat, és húzunk le hatot a listáról, mintha pakolás közben mindig megpróbálnánk besuvasztani ,,csak még egy utolsót". A lista azért is hasznos, mert a pipálgatásnak hála tuti, hogy nem felejtünk otthon semmit. A teljesen felesleges dolgok viszont kimaradnak a bőröndből, amiket utólag úgyis csak megbánnánk, hogy magunkkal vittünk.

Fotó: Monkey Business Images / NorthfotoForrás: Travelo

 

 2. Feleslegesen ne cipekedjen!

Ismerős a helyzet, amikor bepakoljuk a fél háztartást csak azért, mert félünk, hogy bizonyos tárgyak esetleg nincsenek a szállodában? Ezt elkerülendő sokkal egyszerűbb előre tájékozódni és felhívni a hotelt, hogy lesz-e például fürdőköpeny vagy papucs a szobában. Ha úgyis lesz, minek cipelnénk magunkkal a sajátunkat?

Ugyanezt a kört érdemes lefutni az úti társainkkal is. Mielőtt még eltenné a hajszárítót, a napozás utáni krémet és a cipőpucolót, inkább kérdezzen körbe, hátha a többiek is bepakolták ugyanezeket. Inkább osszák fel egymás között a legszükségesebbeket, és mindennek legyen egy felelőse, minthogy négy-öt hajszárítót vigyenek magukkal potyára.

 

3. Takarékoskodjon a hellyel!

Tévhit, hogy a ruhák a bőröndbe dobálva is ugyanannyi helyet foglalnak, mint összehajtogatva! Szánjon elég időt a bepakolásra és próbáljon minden ruhát a lehető legkisebbre hajtogatni, így rengeteg helyet megspórolhat a bőröndben. De az alábbi videóból is hasznos trükköket tanulhat a hatékony csomagolásról.

 

 4. ,,Nem divatbemutató!"

Hányszor hallottuk már a legkülönbözőbb helyzetekben, hogy ,,ne agyalj annyit a ruhákon, nem divatbemutatóra készülsz"! Hacsak véletlenül nem mégis a kifutóra indulunk, az utazásra fokozottan igaz ez az állítás. A ruhák kiválasztásakor a legfontosabb szempontunk mindig a kényelem és a hasznosság legyen. Ha elég okosan csináljuk, minden évszakban ki tudjuk választani azokat a ruhadarabokat, amiket a legjobban tudunk egymással kombinálni anélkül, hogy bárkinek feltűnne, hogy nem öltöztünk minden naptetőtől talpig új szettbe.

Fotó: . / NorthfotoForrás: Travelo

 Nyáron szerencsére még a nagykabáttal sem kell bajlódni, így könnyedén összeszedhetjük a legvékonyabb cuccainkat. Az anyagválasztásra is figyeljünk oda és lehetőleg olyan ruhákat válasszunk, amik a legjobban bírják a gyűrődést – szó szerint. Így nyugodtan molekulányi méretűre hajtogathatjuk őket és a bőröndből kivéve nyoma sem lesz rajtuk az út viszontagságainak.

 

5. Legyen a jelszó: multifunkcionalitás!

Számtalan olyan tárgyunk van, amiről nem is gondolnánk, milyen sokféleképpen fel lehet őket használni. Minek hurcolna magával minden elképzelhető szituációra egy külön tárgyat, ami csak a helyet foglalja, ha megoldhatja egyetlen élelmes trükkel is?

Fotó: NorthfotoForrás: Travelo

 Tengerparti nyaraláson például egy egyszerű nyári kendő egyszerre funkcionálhat elegáns vállkendőként hűvösebb estéken, városnézéskor körbetekerhetjük vele a fejünket, ha nem szeretnénk napszúrást kapni. De akár le is teríthetjük magunk alá a homokba törülköző helyett – secc perc alatt megszárad a napon, este kimosva pedig újra felhasználható egy másik célra. Ötletesebb, mint magunkkal vinni két-három kardigánt, sapkát és különböző méretű törülközőket.

Várja a napfényes Szeged!
Szeged az ország egyik leghangulatosabb, legváltozatosabb városa. Mi teszi vonzóvá? A belváros szecessziós és eklektikus épületei, mediterrán teraszai, nyüzsgő forgataga. Továbbá a szabadtéri rendezvények, fesztiválok széles választéka, a szegedi halászlé, a Tisza nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek, nemzetközi sportesemények és a napfény, a napsütéses órák száma itt eléri a 2200 óra/évet. (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek