Michelin-csillagos mesterszakácsok az Air France járatain
Három Michelin-csillaggal is rendelkező mesterszakácsok ételkreációi várják februárban a La Première és Business osztályok hosszú távú járatainak utasait - jelentette be az Air France légitársaság.
Miután decemberben Anne-Sophie Pic fogásai a La Première osztályon nagy sikerrel debütáltak, az együttműködés folytatódik. A 2011-ben a világ legjobb női szakácsának választott Pic ezúttal öt új főételt kreált a Business osztály utasainak: a kínálatban többek közt sült borjú quinoa-val, sült piros paprikával és ananásszal, valamint enyhén sült tőkehal krémes fekete rizzsel és kókusztejjel szerepel majd. A légitársaság februártól kínálja majd Anne-Sophie Pic ételeit a Párizsból induló járatokon, a fogásokat pedig havonta kétszer fogják cserélni.
Az 1995-ös évi Bocuse d'Or-on felfedezett Régis Marcon egy új előételt és öt különböző főételt alkot idén a La Première utasoknak. A francia konyha hagyományaira fókuszálva a mesterszakács többek közt olyan alapanyagokat használ majd a főzéshez, mint a harcsa, a rák, a kucsmagomba és a zöld lencse.
A Michelin-csillagos fogásokat a neves francia dizájner, Jean-Marie Massaud által tervezett egyedi étkészleten szolgálják majd fel. A készlet negyven különböző darabból áll, köztük pezsgőspohár, Bernardaud porcelán tányérok, és Christofle evőeszközök, Massaud pedig még az Air France szimbólumát, a szárnyas csikóhalat is megjelenítette a készlet egyes darabjain.
Újabb cikkünk ebben a témában:
Új kabinok az Air France gépein
2015 áprilisától az Air France folyamatosan vezeti be középtávú járatain az új üléseit az Airbus 319-es repülőgépeken.