Ezeket mindig nézd meg egy szállodaszobában, hogy ne váljon pokollá a nyaralás

Berobbant a nyár, lassan elkezdjük kivenni a szabadságunkat és elutazunk, hogy élvezzük a jól megérdemelt pihenést. Viszont a nem megfelelő szállás nemcsak pokollá teheti a nyaralást, hanem akár hosszabb távú kellemetlenségeket is okozhat. Mutatjuk miket érdemes ellenőrizni, hogy elkerüld a bajt.

Forrás: Shutterstock

Az eszközök, zárak működését

Alapvető lenne, hogy a szobában minden működjön, de az ördög sosem alszik. Először is győződjünk meg arról, hogy be tudjuk-e zárni az ajtókat és az ablakokat, megy-e a légkondicionáló vagy szellőztető rendszer, jó-e a tévé, hűt-e a hűtőszekrény vagy megy-e a hajszárító, és ne felejtsük el ellenőrizni, hogy könnyen bejutunk-e a szobánkba a kapott kulccsal. Továbbá a sötétítők megléte is fontos eleme a biztonságos szoba kialakításának. Ha valami nem működik, vagy hiányzik, azonnal jelezzük a recepción és kérjünk cserét.

Az ágyi poloskákat

Aki találkozott már ágyi poloskával, az jól tudja, milyen alattomos kis élőlényekről is van szó, ráadásul a kellemetlen vérszívó a legtisztább szállodában is tanyát verhet, és akár haza is vihetjük őket a holminkkal – utána pedig nagyon nehéz tőlük megszabadulni. Úgy tudjuk letesztelni, hogy vannak-e nem kívánt élősködők az ágyunkban, ha még kicsomagolás előtt felemeljük a matracot és az alsó sarkát megkaparjuk egy műanyag kártyával – ha vannak poloskák, erre előbújnak. A kifejlett egyedek és peték szabad szemmel is láthatók.

A telefon működését

A szállodai szobában lévő telefont nem csak korai ébresztésre használhatjuk, de vészhelyzet esetére is. Ezért érkezéskor mindig ellenőriznünk kell, hogy működik-e. Szerezzük meg a recepció közvetlen számát, és teszteljük, majd hívjunk fel egy számot a szállodán kívül is. Jegyezzük fel a szálloda címét is a telefon mellé, ami jól jön, ha a segélyszolgálathoz fordulunk. Emellett ellenőrizzük azt is, hogy a telefonunk megtalálja-e a hely Wi-Fi hálózatát, ami elengedhetetlen a üzenetek küldéséhez és fogadásához.

Vannak-e rejtett kamerák

Zavaró tendencia figyelhető meg, és mi is egyre több olyan történetről számolunk be, hogy a magánszemélyektől bérelt lakásokban, apartmanokban kamerákat találnak a bérlők. Ez gyakoribb lehet az AirBnb szállásoknál. A rejtett kamerák olyan kicsik is lehetnek, mint egy gombostű, és szinte bárhová felszerelhetők a szobában, tükör mögé, vázába vagy hamis füstérzékelőbe. Az egyik leggyorsabb módja az átkutatásnak a mobiltelefonunk kamerájának használata. Kapcsoljuk le az összes lámpát a szobában, és használjuk a kameraalkalmazást. A kamera érzékeli az infravörös kamerákat, amint azok világítanak a képernyőn.

A széf meglétét

A felhőtlen szórakozáshoz, a helyi kultúra megismeréséhez nélkülözhetetlen, hogy biztonságban tudjuk magunkkal vitt értékeinket, és ne kelljen rövid időközönként ellenőriznünk azok meglétét. Így a kényelem és a tisztaság mellett nagyon fontos a biztonságérzet is, amelyet része annak az képnek, amit vendégként kialakítunk az adott szobáról, szálláshelyről és a szolgáltatások színvonaláról. Ezért a szobák felszereltségének ma már elengedhetetlen része a széf, amely megfelelő biztonságot nyújt értékeink számára, valamint a külső behatolások és feltörések ellen – írja a borsonline.hu.

 További hasznos tippekért nézd meg Viszkok Fruzsi videóját:

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek