Ha gyorsan foglal, fejenként 13 ezerből kijön a retúr repjegy az őszi szünetre

Last minute tippek a hosszú hétvégére és őszi szünetre – repülővel. A családokat játékmúzeum, a világ legrégebbi vasútmúzeuma, bányatúra, élményfürdő, Európa legnagyobb dinócsontvázai és Halloween-vidámpark várja. A párok pucéran fürdőzhetnek, díszletszerűen tökéletes középkori utcákon andaloghatnak, gondolázhatnak, vagy éppen Michelin-csillagos éttermekben kóstolgathatnak. Hogy hol? A hosszú hétvége, illetve az őszi szünet ideje alatt fapadossal viszonylag olcsón elérhető városokban.

Nincs könnyű dolga annak, aki csak most eszmélt rá, hogy el akar valahova repülni a hosszú hétvégére, vagy az egész család kiruccanna a gyerekek őszi szünete miatt. Szorgalmasan végigkattintgattuk a Budapestről induló fapadosok honlapjait: jó rég láttunk már ilyen magas árakat. Amúgy teljesen megfizethető árú európai városokba most 80-90 ezer forintos jegyárakat találtunk – útirányonként!

Az olyan népszerű nyaralóhelyekre, ahol strandidő várja az utasokat, – például Tel-Avivban, vagy Dubajban – akár 120-150 ezer forintos útirányonkénti jegyárak is simán előfordulnak, fapados lévén mindennemű kiegészítő szolgáltatás nélkül. De azért találtunk jó pár olyan helyet, amit még ilyen last minute szervezés mellett is lehet viszonylag olcsón abszolválni. Ezeket mutatjuk meg most.

Fontos! Az alábbi összegek az október 26-án délben aktuális helyzetet mutatják, csak remélni tudjuk, hogy még sikerül megcsípniük önöknek is ezeket az árakat.

Németország a legolcsóbb

Azon belül is Nürnberg. Ryanairrel november elsején, kedden 6500 forintért lehet elrepülni a német nagyvárosba. Vissza november 5-én, szombaton 6900 forintért, vagy vasárnap 8500 forintért jöhetünk. (De ha gyerekek nélkül mennek, és belefér, hogy csak november 7-én repüljenek haza, aznapra még 614 forintért is van jegy.)

Érdemes lehet egyébként egy itt eltöltött őszi szünetben gondolkodni, hiszen fejenként kicsit több, mint 13 ezer forintból kijön a retúr repjegy. És csomó remek családi programot lehet szervezni.

Nürnberg vára
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége
Fotó: Northfoto

Van például a városban játékmúzeum, itt működik a világ legrégebbi vasútmúzeuma, vagy felfedezhetjük a lovagregénybe illő nürnbergi kastélyt. De még az olyan, elsőre kevésbé gyerekbarátnak tűnő múzeumot, mint Dürer háza is érdekessé tudják tenni. Befizethetünk ugyanis olyan vezetett túrára, amelyen az idegenvezető Agnes Dürert, a művész feleségét alakítja, és ő vezeti körbe a csapatot az otthonában. Ez a program angol és német nyelven érhető el, így nagyobb, iskolában már nyelvet tanuló gyerekeknek lehet élvezetes.

Ha valamiért inkább a Ruhr-vidék vonzaná a családot, a Wizz Air dortmundi járatára érdemes jegyet váltani, de ez már nem lesz olcsó mulatság. Október 31. és november 3. között találtuk ide a legelfogadhatóbb árú járatpárt, a retúrjegy fejenként 48 ezer forintba kerül ekkor. Ha gyerekkel mennek, mi a közeli Bochumot ajánljuk bázisul, itt vasútmúzeum, állatkert és egy régi bányában kialakított izgalmas múzeum is van.

Bányamúzeum, Bochum
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége
Fotó: Deutsches Bergbau-Museum Bochum / Facebook

Inkább pároknak ajánljuk a Wizz Air baden-badeni járatát. Október 31. és november 4. között fejenként 39 ezer forintból járhatják meg a patinás fürdővárost és környékét. Azért érdemes kettesben ideutazni, mert csupa romantikus programon vehetünk részt. Például meztelenül fürdőzhetünk a 140 éves Friedrichsbadban, vagy átruccanhatunk a Disney-rajzfilmbe illő franciaországi Colmarba.

Colmar
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége
Fotó: Francisco Andrade / Getty Images Hungary

Az olaszok is megfizethetők

Ha már a romantikánál tartunk: két nap szabival megtoldva a hosszú hétvégét, október 31., hétfői indulással, november 3., csütörtöki visszaérkezéssel Easyjettel fejenként oda-vissza 26 ezer forintból megúszhatunk egy velencei repülőutat. A társaság előnye, hogy ezek a gépek a város fő repterén szállnak le – innen a létező legromantikusabb módon, egyenesen a víz felől közelíthetjük meg a lagúnák városát.

Velence
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége
Fotó: Education Images / Getty Images Hungary

A Wizz Air milánói járatára október 30. és november 2. között 35 ezer forintért vehetünk retúrjegyet. Békeidőben ez röhejesen magas árnak számítana, most ennek is örülni kell. Ha ennek ellenére útnak indulnak ide, a kötelezők – Dóm, Scala, Castello Sforzesco és a butikok– nézzék meg a Naviglio Grande csatornát! Mi imádjuk ezt a környéket, és kevésbé turistás, mint a belváros.

Ha pedig egy nappal megelőzzük a hosszú hétvégézni indulókat, és már október 28-án, pénteken ki tudunk venni szabadságot, vissza pedig csak november 2-án, szerdán repülünk, 39 ezer forintból eljuthatunk a Wizz járatával Bariba. (Szintén az a helyzet, hogy amúgy feleennyiből is kihozható lenne, de ilyen rövid idővel a hosszú hétvége előtt ez is jó árnak számít.)

Egyébként határozottan érdemes elmenni Dél-Olaszország második legnagyobb városába. Mégpedig, mert a folyton nyüzsgő kikötő, a tengerparti sétány és az ódon városfalak felfedezése után Olaszország magyar turisták által kevésbé ismert, ám nagyon izgalmas táját, Pugliát is megismerhetjük. Béreljenek autót, és látogassák meg Alberobellót, a misztikus trullók földjét. És nincs túl messze a barlanglakásairól ismert világörökségi helyszín, Matera sem.

Alberobello, Puglia
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége

Fotó: Northfoto / Northfoto

És még nincs vége a szuper látnivalóknak: Baritól 35 kilométerre fekszik Polignano a Mare városa, kocsival háromnegyed óra alatt itt lehetünk. A szikla tetején egyensúlyozó hangulatos kisváros keskeny, mediterrán hangulatú utcáin jól esik a séta, haléttermeiben finomakat ehetünk – ha futja rá, a barlangban található, nagyon egyedi Ristorante Grotta Palazzesét ne hagyják ki.

Északi célpontok viszonylag olcsón

Okt 31., hétfői indulással és november 4., pénteki, vagy november 5, szombati visszaérkezéssel 37 ezer forintból a Wizz Airrel Brüsszelt is megjárhatjuk. Ez is szokott jóval olcsóbb lenni, de ez van, ha ennyire későn kezdünk szervezni. És hogy mit lehet ennyi ideig csinálni itt? Ha letudtuk a kötelező köröket Pisilő kisfiútól főtérig, két út áll előttünk. Ha gyerekek nélkül érkezünk, érdemes átruccanni a díszletszerűen tökéletes Bruges-be egy kis további városnézésre, evésre-ivásra, hajókázásra.

Bruges és a mennyei belga csoki
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége
Fotó: mimi / Travelo.hu

Ha pedig a gyerekek őszi szünete miatt döntenének a brüsszeli kaland mellett, a városban az Európa legnagyobb dinócsontvázait rejtő Természettudományi múzeumot, illetve a központtól távolabb eső Mini Európát ajánljuk. És hogy teljesen kimaxoljuk a gyerekek kényeztetését: szánjunk egy napot a mellette működő Óceáde élményfürdőre is.

De a Wizz Airrel november elseje és ötödike között Göteborgot is megjárhatjuk, fejenként 45 ezer forintba fog kerülni a retúr repjegy. Svédország második legnagyobb városába ínyenceknek különösen érdemes elutazni: hét Michelin-csillagos étterem is van itt, ezek listáját ide kattintva találják. Gyerekekkel útnak indulóknak pedig isteni hír lesz, hogy Göteborg belvárosában található Skandinávia legnagyobb vidámparkja, ami Svédország egyik legnépszerűbb turistalátványossága is egyben.

A Liseberg vidámparkban komolyan gondolják a Halloweent
Galéria: Last minute őszi szünet és hosszú hétvége
Fotó: Liseberg / Facebook

A Liseberg park 1923-ban nyílt meg, a Forbes magazin 2005-ben a világ legjobb élményparkjai közé választotta. A park karácsonyi vására legendásan idilli, így aztán biztosak vagyunk benne, hogy a halloweeni dekorációra sem lesz panasz. A november elsejei érkezéssel ugyanis még semmiről nem késnünk le, a Halloween-szezon a parkban október 28-án startol és november 6-ig tart.

Őszi wellness pihenés
A Napfényfürdő Aquapolis Szeged élményfürdőjében a kalandra hívó óriáscsúszdák mellett fantasztikus őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, amely közvetlen összeköttetésben van a négycsillagos Hunguest Hotel Forrás superior szállodával. Kínálatunk: frissítő masszázsok, változatos szauna szeánszok, wellness fürdők, egyedi private-spa csomagok, melyek akár párban is igénybe vehetőek!
További információ itt!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek