Bor, sör, lecsó és buli kifulladásig: ingyenes programok augusztusra

Ha augusztus, akkor itthon bor, fesztivál, huszadika és még egy kis nyár, külföldön sör, tánc, lovasverseny várja. Ingyenes koncert egy világsztárral, néptánctalálkozó és barcelonai fesztivál is szerepel a semmibe nem kerülő programok között.

Idén augusztusban minden bizonnyal a Rio De Janeiróban megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékok lesz a legnagyobb durranás, de ez közel sem jelenti azt, hogy folyamatosan a négy fal között kell ülni, a képernyőt bámulva. Augusztus a bor és a tűzijáték hónapja, megannyi izgalmas és színes programmal, nem csak Magyarországon. Amennyiben éppen tengerparton nyaral, de szívesen vesz részt az ünneplésben a fürdőzésen és városnézésen kívül, mutatjuk, hova menjen Olaszországban és Spanyolországban, és mit ne hagyjon ki, ha Németországban van. Következzenek a legjobb programok a hónapban, amiért nem kell fizetni! 

A kihagyhatatlan ingyenes programok hónapja - Placido Domingo is ingyen koncertet ad Galéria: Ingyenes programok augusztusban 2016Fotó: Placido Domingo Facebook oldala

Borok, pálinkák és lecsó

A hónap első hétvégéjén, augusztus 5-7-én, Tatán rendezik meg a II. Neszmélyi Borünnepet. A fesztivál három napján 12 neszmélyi borász mutatja be termékeit, ezalatt folyamatos zenei -többnyire népzenei- koncertprogram várja Tatán, a Kastély téren az érdeklődőket. Figyelem, a Borünnep egyben halnapok is, úgyhogy a halételek kedvelői mindenképpen vegyék erre az irányt!

Szintén ezen a hétvégén, augusztus 6-án kezdődik a Balatonfüredi Borhetek Füreden, a Tagore sétányon. Rendkívül zsúfolt ez a hétvége, hiszen Balatonalmádi is kezdi a borheteket, részletes programkínálatuk itt érhető el, a nyitónapon a sztárvendég Charlie. Hogy még jobban összezavarjuk, hová is kellene menni ezen a hétvégén, eláruljuk, hogy Győrben is buli lesz az Ady-városi tónál, sok-sok ingyenes gyerekprogrammal.

Ha már ital, akkor augusztus 5-6-án lesz a Panyolafeszt, ahol pálinkaszeminárium, pálinkamustra is szerepel a programok között. Fellép többek között a Besh O Drom, Palya Bea valamint Péterffy Bori és a Love Band. Bár a fesztivál ingyenes, ha a Panyolafeszt ügyét méltónak tartja a felkarolásra, Panyolabarát jegyek vásárlásával támogathatja a rendezvényt. Részletes program itt.

Meg van róla győződve, hogy ön készíti a világ legjobb lecsóját? Esetleg főzés közben vicces rigmusokat talál ki, hogy minél finomabb legyen az étel? Most mind a kettőt megmutathatja. Augusztus 27-én Balatonkenese ismét megrendezi a városka egyik fő attrakcióját, a lecsófesztivált. Lehet menni, kóstolni, vagy versenyezni is, nevezési lapot és részletesebb infókat itt talál.

Kulcs a világszínvonalú borok titkához

Augusztusban (ahogy egyébként minden más hónapban is) mindenki, aki legalább egy pohár vizet (vagy bort!) fogyaszt a Bock Pincében, vezetett pincetúrán vehet részt a nemzetközi hírű borairól ismert villányi borászatban. Minden nap 14, 16 és 18 órakor indulnak a túrák. A látogatáson az is kiderülhet, hogy az augusztus 10-én Budapesten koncertező Plácido Domingónak melyek a kedvenc Bock borai... (X)

Ingyen kertmozi és komolyzenei koncert

Ha épp Siófok környékén nyaral, és azon tanakodik, hogyan töltheti el a gyerekekkel a pancsolás utáni időt, még elcsípheti a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ vetítés sorozatának utolsó két alkalmát: augusztus 5-én Vuk, augusztus 12-én Szaffi. Persze ezek olyan klasszikusok, amik nem csak a gyerekeknek, hanem a nosztalgiázni vágyó felnőtteknek is szuper program lehetnek. A Filmklub és Keretmozi programját itt találja!

Gyulán a néptáncé és a hagyományoké lesz a főszerep Galéria: Ingyenes programok augusztusban 2016Fotó: Minden Magyarok Néptáncfesztivál

És amit egyszerűen nem lehet kihagyni: augusztus 10-én Placido Domingo ad ingyenes koncertet Budapesten, a Szent István Bazilikánál.

Lovasbemutató, öko-gőzhajó és bulik a hosszú hétvégén

Pécsen, a Zsolnay-negyedben tartják a Szamárfül családi fesztivált a huszadikai hosszú hétvégén, augusztus 19-21-én. Lesz többek között kreatív játszótér és papírszalag-mesélés, öko-gőzhajó-építés, a Kincses piacon pedig gazdára találhatnak a megunt dolgok. A programok ingyenesek, ezekről részletesen itt olvashat.

Egy kis rövid, de érdekesnek tűnő program a fővárosban: augusztus hetedikén a Budapest Parkban lesz ingyenes Rutkai Bori Banda koncert, sok-sok érdekes játékkal, a MIZO Pöttömkert esemény keretében. A Csodák Paoltája izgalmas kísérletekkel készül, de lesz játszóház, gipszfestés és kisállat-simogató is. Az esemény Facebook eventje itt nézhető meg.

Nem a legkisebbeket, hanem a kamaszokat és szüleiket várják Solymárra augusztus hetedikén késő délután, lovasbemutatóra és tréningre, hogy közelebb hozzák a résztvevőkhöz a lovas kultúrát. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részleteket itt talál.

Augusztus huszadika maga a bőség zavara, ha ingyenes programokról van szó: Bogácson a Csík Zenekar játszik, a fővárosban aznap a Parlament ingyen látogatható, készüljön fel azonban hosszú sorokra. Ha pedig hagyományőrző, kulturális programokra vágyik az Államalapítás Ünnepén, utazhat például Gyulára, ahol három nap erről fog szólni huszárbemutatóval, zenés vásári játékkal, táncműsorokkal. Részletes program itt.

A berlini sörfesztiválon giga hosszú sörsátorban ihat Galéria: Ingyenes programok augusztusban 2016Fotó: Berliner Bierfestival

Sörözzön Berlinben, bulizzon Barcelonában!

Ha augusztus, akkor bor, de ne keseredjenek el a sörösök sem, főleg akkor ne, ha Németországban, Berlin környékén járnának. Augusztus 5-7 rendezik meg ugyanis a XX. Nemzetközi Berlin Sörfesztivált. Többször írtuk már, hogy imádjuk Berlint és mindig van miért odamenni - akár ez a sörfeszt is lehet ilyen, főleg, ha hozza a megszokott, fergeteges berlini hangulatot. A feszt helyszíne: Karl Marx Alle, a Frankfurti kapu és a Strausberger tér között van. Egyébként ez a rendezvény hivatalosan is bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, mint a világ leghosszabb sörsátra. A sör persze nincs ingyen, csak a belépő!

Ha ön inkább a mediterrán tájakat preferálja, és augusztus közepe táján Toszkána környékén jár, ne hagyja ki az augusztus 16-i Siena Palio lovasversenyt. Évente kétszer rendezik meg, július 2-án, Sarlós Boldogasszony Napján és augusztus 16-án, Mária mennybemenetének alkalmából. Az olaszok nagyon tisztelik ezt az ünnepet, ezért ne tegyen megjegyzéseket és ne nevessen akkor sem, ha harmincadszor rajtolnak el a versenyzők.

Augusztus 14-21. között rendezik meg az egyik legnagyobb és teljesen ingyenes barcelonai fesztivált, a Festa Major de Graciát. Pezsgő hangulatú, zenés, táncos esemény, az egyik legszínesebb program Barcelona életében. tájékozódni arról, hogy mi és hogyan lesz idén, például itt tud.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek