Spóroljon saját pipereholmikkal a repülőn!

Spóroljon saját pipereholmikkal a repülőn!

Mióta az EU csak 100 ml-es piperéket enged kézipoggyászban szállítani, a neszesszer bepakolása nem könnyű feladat. A legtöbb drogéria persze árul mini samponokat, tusfürdőket és krémeket, a nagy kiszereléshez hasonlítva azonban ezek jóval drágábbak. A Rossmann-nál például egy 300ml-es Isana Men tusfürdő 299 forintba kerül, egy 50 ml-es azonban 249 forintba.

Sokkal jobban járunk, ha túlméretes kedvenc samponunkból, tusfürdőnkből kisebb üvegbe töltünk át. Több helyen is kaphatunk átlátszó neszesszereket, apró tégelyeket és flakonokat, amelyek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és amelyekbe könnyedén kiporciózhatjuk a pár napra elegendő mennyiséget kedvenc kozmetikai termékeinkből. Kedvenceink az Ikea különböző színű, 100ml-es flakonjai, melyekből 4 darabot adnak 395 forintért.

Színes kis flakonok az IkeábólFotó: Ikea

Bár már többször is felmerült, hogy eltörlik a folyadékok kézipoggyászban való szállításának szigorú szabályait, egyelőre még érvényes a 9/11 utáni szabályozás. E szerint folyadékot legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban szállíthatunk, már ha a kézipoggyászba akarjuk tenni. Az egyenként 100 ml-nél kisebb térfogatú tartályokat egy átlátszó, újrazárható, 20x20 cm méretű és legfeljebb 1 liter térfogatú műanyag zacskóba kell helyeznünk. Ezt a műanyag zacskót a biztonsági ellenőrzés során külön be kell mutatni, a feltételeknek eleget nem tevő folyadékainkat pedig itt dobatják ki velünk könyörtelenül. Fontos, hogy például a rúzsok, ajakbalzsamok is folyadékoknak minősülnek, ezek helye is az átlátszó neszesszerben van. A dm-ben egyébként lehet kapni kifejezetten repülőútra készült, 1 literes, ziplockos zacskót, a szendvicses és kukazsákok környékén keressük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek