Túrázók vesztették életüket a rendkívüli hőségben

Három túrázó halt meg az elmúlt napokban a Utah államban található nemzeti parkokban, az Egyesült Államokban dúló rendkívüli hőhullám miatt. Hétfőn több mint 150 millió embert érintett a hőségriadó az országban.

A Canyonlands Nemzeti Park az USA-ban, ahol mostanság a szokásosnál is nagyobb hőség vanForrás: PhotoAlto via AFP/Jérôme Gorin / Altopress/Jerome Gorin

Egy 52 éves amerikai férfi és 23 éves lánya pénteken halt meg a Canyonlands Nemzeti Parkban. A két túrázó eltévedt és elfogyott a vizük, miközben a hőmérséklet 37,8 Celsius-fok felett volt. Mire a mentőszolgálat a helyszínre érkezett, már egyikük sem élt - közölték a helyi hatóságok.

Szombaton egy 30 éves nőt is holtan találtak a Snow Canyon parkban - közölte a rendőrség, kiemelve a kiszáradás veszélyét az ilyen helyzetekben.

Már több, valószínűleg a hőséggel összefüggő halálesetet is azonosítottak, köztük egy motoros halálát július 6-án a kaliforniai Halál-völgyben, ahol a hőmérséklet elérte az 53,3 Celsius-fokot.

Az arizonai Grand Canyon Nemzeti Parkban három ember halt meg június vége óta. A haláluk okát még vizsgálják, de a park illetékesei már korábban figyelmeztették a látogatókat az elhúzódó hőséggel összefüggő egészségi kockázatokra.

A hónap eleje óta országszerte több tucatnyi városban mértek abszolút vagy szezonális hőmérsékleti rekordot. Nevadában, Las Vegasban július 7-én 48,9 Celsius-fokot mértek, ami a valaha mért legmagasabb hőmérséklet, írja az MTI.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek