Egy turista életét vesztette, miközben az Etnán kirándult

Egy 55 éves amerikai turista meghalt, amikor rosszul lett egy kirándulás során a szicíliai Etna déli oldalán – közölte az olasz alpesi mentőszolgálat. A mentők azt mondták, hogy rosszullétének oka még ismeretlen, de aznap figyelmeztetést adtak ki a magas hőmérséklet és a páratartalom miatt, amely veszélyes lehet a turisták számára, akik általában nincsenek felkészülve az ilyen megterhelő kirándulásokra.

Az Etna veszélyes, mert a legaktívabb vulkánok közé tartozik, de most nem ez volt az oka a balesetnek - illusztrációForrás: Murphy1975 / Shutterstock

A múlt csütörtök délutáni riasztást követően az alpesi mentőcsapat és a légi mentők egy távoli helyen érték el a férfit. Az újraélesztési kísérletek sajnos nem jártak sikerrel, a férfi a helyszínen meghalt.

A turistáknak, akik részt vesznek ezeken a kirándulásokon, nem szabad alábecsülniük a magas hőmérséklettel, erős páratartalommal és a hirtelen magasság különbséggel kapcsolatos kockázatokat" –mondta Alfio Ferrara, az alpesi mentőszolgálat szóvivője, aki azt is hozzátette, hogy csütörtökön az Etnán 25 és 28 Celsius-fok közé becsülték a hőmérsékletet.

Az olasz hatóságok hét városban, főként az ország középső részein, de a fővárosban, Rómában és Triesztben is vörös időjárási riasztást rendeltek el ugyanezen a napon.

A hőség elviselését nehezíti a páratartalom, és még a jó egészségi állapotú embereket is érintheti – figyelmeztettek. A római önkormányzati hatóságok digitális alkalmazást is készítettek, hogy segítsék az embereket a nyilvános ivókutak megtalálásában, mivel a hőmérséklet csütörtökön elérte a 38 C-ot – írja az Independent. 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek