Villámcsapás miatt egy magyar túrázó zuhant a mélybe Ausztriában

Pénteken egy 61 éves férfi életét vesztette Ausztriában, amikor a Salzburgtól mintegy 60 kilométerre fekvő 2054 méter magas Donnerkogelre indult túrázni a 25 éves fiával. A két férfi annak ellenére indult el mászni, hogy a térségben heves zivatarokra figyelmeztető előrejelzéseket adtak ki.

Via ferrata Donnerkogel Intersport Klettersteig az osztrák Alpokban - illusztrációForrás: Petr Louzensky/Shutterstock

 Az osztrák közmédia szerint fél kettő amikor a jelzett vihar lecsapott rájuk, a férfi „a villámcsapástól félve lecsatolta a biztosítóeszközét a drótról", miközben a fia néhány méterrel lemaradva követte.

Egy villámcsapás következtében az apa lezuhant, s bár a fia azonnal értesítette a hegyimentőket, ők nem tudtak már mit tenni, ugyanis a férfi több száz métert zuhant a meredek, sziklás terepen. A fiút villámcsapás okozta sérülésekkel szállították helikopterrel kórházba, írja a heol.hu.

Tavaly egy turista 90 méteres mélységbe zuhant és életét vesztette ugyan itt, amikor a mászók körében rendkívül népszerű „Stairway To Heaven" (lefordítva Mennyországba vezető lépcső) nevű létrahídon át próbált egy hatalmas szakadékon átkelni. A 42 éves férfi azonnal meghalt.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek