Kiránduló gyermeket mentettek a Börzsönyben

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálathoz segélykérés érkezett a Csóványos térségéből. Egy felnőtt férfi 13 éves fiával kirándult, azonban rosszul lettek, főleg a kisfiú. A hegyimentő szolgálat két terepjáróval azonnal elindult Csóványos felé a szokolyai bázisról.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ez alkalommal is gyorsan cselekedettForrás: Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat

Az ügyeletes közben egyeztetett a Pest Vármegyei Katasztrófavédelem műveletirányításával, valamint készenlétbe helyezte magát a Nagymarosi Önkéntes Tűzoltóság is. Az ügyeletes kérésére az Országos Mentőszolgálat esetkocsija pedig elindult Királyrét felé, hogy majd ott vegye át a sérülteket.

A riasztást követően 40 perccel később a hegyimentők már a Csóványoson voltak, ahol találkoztak a bajbajutott túrázókkal. A férfi elmondta, hogy Márianosztra felől túráznak Nógrád irányában, azonban már Égéstető környékén a fia kezdett nagyon rosszul lenni, a vizük is elfogyott. A további úton is, a kaldera kopasz napsütötte szikláin csak rosszabb lett a helyzet - írják a borzsonymentok.hu oldalon.

A hegyimentők adtak nekik inni és terepjáróval elszállították őket a Királyréten várakozó mentőhöz.

A mentősök a kivizsgálásuk után megállapították, hogy a kisfiú hőártalmakat szenvedett, ezért édesapja kíséretében további vizsgálatokra a váci kórházba szállították őket.

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat tanácsait a rendkívüli meleggel és túrázással kapcsolatban ide kattintva olvashatjátok el.

A Börzsönyben nemcsak kirándulni tudsz, hanem bringázni is. Az alábbi videóban az ország egyik legszebb biciklitúrájából kapsz ízelítőt:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek