Téli túra előtt nézzen rá a pilisi kilátók webkameráira is!

Téli túra előtt nézzen rá a pilisi kilátók webkameráira is!

Az elmúlt este orkánerejű széllökéseit a pilisi erdőkben is lehetett érezni, a Visegrádi-hegységben található Prédikálószéken például 103 km/h-s széllökéseket regisztrált a meteorológiai mérőberendezés - írja közleményében a Pilisi Parkerdő, miközben hozzáteszi, a webkamerák képével társított, online elérhető időjárásadatokat egyre többen nézik meg indulás előtt, túrájuk megtervezésekor.

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén található egyes kilátók kivételes elhelyezkedésüknek és tengerszint feletti magasságuknak köszönhetően meteorológiai mérőállomásként is működnek, ami a természetjárók dolgát is megkönnyíti kirándulás tervezésekor. A 756 méter magas Pilis-tetőn, vagy a 639 magasan található Prédikálószéken pl. egészen más időjárási viszonyok uralkodnak, mint a városban. Így indulás előtt, az öltözet és a felszerelés összeállításánál nem árthat első kézből tájékozódni a magasabb vidékeken végbemenő időjárási folyamatokról, hogy megfelelően felkészülve vághassunk a túrának.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.

Az online elérhető felületeken egyúttal az aktuális hőmérsékletről, a páratartalomról, a szélirányról, a csapadékhelyzetről, de a mérőberendezések jóvoltából még a légnyomásról és az UV-B sugárzás intenzitásáról is tájékozódhatunk. A percre kész időjárásadatokat és a webkamerák képeit az alábbi linkeken lehet elérni:

Pilis-tető ( Boldog Özséb-kilátó) - webkamera: itt

Prédikálószéki kilátó - webkamera: itt

Hármashatár-hegy ( Guckler Károly-kilátópont) - webkamera: itt

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek