Havi 30 ezer forintból te is bejárhatod hátizsákkal a világot – Mutatjuk, hogyan

Egy nő az elmúlt két évben beutazta a világot, Kolumbiától Spanyolországig, mindössze havi 30 ezer forintból. Te is bejárhatod hátizsákkal a világot, ha követed a plus size influenszer Alexis Malan tippjeit.

Havi 30 ezer forintból te is bejárhatod hátizsákkal a világot, de áldozatokat kell hoznod, ahogy a plus size influenszernek, Alexis MalannakForrás: Instagram/lexilovestolive

Havi 30 ezer forintból te is bejárhatod hátizsákkal a világot

Egy főállású világutazó felfedte, hogy a világjárás nem olyan drága, mint gondolnánk. A plus size influenszer Alexis Malan, aki két éve hátizsákkal utazik a világban, mindössze havi kb. 30 ezer forintot költ a kirándulásaira. Annyira elkötelezett a költségvetése mellett, hogy még a tengerparton vagy a csónakkikötőben is szundikál, hogy megspóroljon néhány fontot.

A 28 éves influenszer először Dél-Amerikát járta be, majd Európát és többek között ellátogatott az Egyesült Királyságba és Spanyolországba is.

Kalandjait megosztja 29 000 követőjével is a TikTokon. Alexis, aki az USA Idaho államából származik, ragaszkodik ahhoz, hogy olcsón utazhasson, cserébe viszont hajlandó hozni némi áldozatot.

A Luxury Travel Dailynek nyilatkozva a következőket mondta: Az a jó abban, hogy járod a világot, hogy soha nem lesz egy unalmas, kialakult napi rutinod, és rengeteg új embert ismersz meg. Rendkívül szűkös költségvetéssel utazom, függetlenül attól, hogy a világon hol vagyok.

Ennek persze komoly ára van, és nem is ajánlom senkinek, mert akár néhány napig alig eszem, és csónakkikötőben vagy tengerparton alszom, hogy spóroljak a költségeken. De semmiért nem cserélném el az utazásaimat, és a megtapasztalt élményeimet. Minden életstílusnak megvan a maga jó és rossz oldala, és ez alól a teljes munkaidős utazás sem kivétel."

Alexis Malan azt is elmondta, hogy állandóan résen kell lennie, mert katasztrófák vagy az utolsó pillanatban bekövetkező változások mindig történnek, így ritkán vannak hosszú nyugalmi időszakok. 

A plus size influenszer utazási nehézségei

Annak ellenére, hogy örömmel osztja meg utazási élményeit az interneten, mint plus size influenszer, Alexis gyakran szembesül a testével kapcsolatos negatív megjegyzésekkel és a nem kívánt fizikai érintkezésekkel is.

Egyesek úgy döntenek, hogy „nem lépnek kapcsolatba" vele a mérete miatt. Alexis megosztotta: „Ha Ázsiába mész, az emberek arról fognak beszélni, hogy kövér vagy. Nem feltétlenül a hátizsákos turisták, de a helyiek biztosan megteszik. Nagyon sokan megérintették a hasam, és az emberek azt mondták, hogy sétáljak többet. A kisgyerekek pedig megkérdezték tőlem, hogy terhes vagyok-e. Sokan bámulnak. A repülőgépek, buszok, vonatok és kishajók is nehézkes utazási eszközök lehetnek Ázsiában. Szerencsére engem semmi nem tartott vissza, de volt pár kellemetlen szituációm."

Ugyanakkor ragaszkodik ahhoz, hogy a pozitív tapasztalatok messze felülmúlják a negatívakat. „Sokan mondják, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy így utazhatok, és bár valóban az vagyok, sok nehéz dolog is jár ezzel az életmóddal.
Viszont az utazás minden őrült részével való megbirkózás az egekbe emelte az önbizalmamat, mert tudom, hogy bármilyen típusú helyzet is adódik, képes leszek kezelni – mert megküzdöttem néhány őrült dologgal, és túljutottam rajtuk egyedül!"

Az alábbi videóban izgalmas érdekességeket tudhatsz meg Ázsia egyik legszebb országáról:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek