Mi lett végül azzal a kutyával, aki felmászott az ókori egyiptomi piramis tetejére?

Egy hátimitoros siklóernyős férfi videója nemrég terjedt el az interneten, amin egy kutya látható az ókori egyiptomi gízai piramis tetején. Az emberek kíváncsiak lettek, hogyan sikerült a kutyának feljutnia a 137 méter magas műemlék csúcsára, és vajon biztonságosan lejutott-e.

Egy kutya felmászott az ókori egyiptomi piramis csúcsára - illusztrációForrás: Ricardo Liberato/commons.wikimedia.org

Lázban tartja a világot a kutya, aki felmászott az ókori egyiptomi piramis tetejére

Mi is beszámoltunk róla, hogy Alex Lang siklóernyős az ókori egyiptomi piramis közelében repült speciális engedéllyel, amikor valami furát látott, majd közelebb manőverezve kiderült, hogy egy kutya áll az ókori síremlék tetején és ugatja a madarakat.

A férfi azt mondta, bár először megdöbbent, úgy érezte, a kutya „a piramis királyának" tűnt, és jól érzi magát. Talán megpróbálta elriasztani a madarakat, hogy maga élvezhesse a kilátást" – mondta a 27 éves férfi a The Washington Postnak.

A videót a világhálóra felrakó Marshall Mosher siklóernyős viszont aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kutya elakadt a gízai nagy piramison, bár másnap már nem látta a kutyát, amikor ismét átrepült az ősi építmény felett.

Ha felment, le is tudott jutni, de lehet, hogy talált valami titkos portált, amely segített neki teleportálni – mondta a CNN-nek.

A kalandor kutya valóban jól van

A bátor kutya valóban rendben van, és az American Cairo Animal Rescue Foundation gondoskodik róla.
Ibrahim Elbendary, a szervezet társalapítója a videóról felismerte a kutyát, a három éves Apollót, aki egyike annak a nyolc kutyának, amely egy falkában él a piramisok felső szakaszánál, amelyen észrevették – jelentette a The Washington Post.

Sok kóbor kutya él a piramiskomplexumban, Apolló anyja, Laika is rendszeresen felmászik az építmény tetejére, mivel valószínűleg nagyobb biztonságban érzi ott magát Elbendary szerint. Apollón a családjával jelenleg is ott él, és rendszeresen felmásznak a csúcsára, hogy madarakra vadásszanak.

Az október 14-i videón az látható, hogy Apolló a madarakra ugat. Egy másik azt mutatta be, amint másnap lemászott a piramisról, és nem zavarta a több száz ember aggodalma a közösségi médiában.

Vicki Brown, az American Cairo Animal Rescue Foundation társalapítója elmondta, hogy szervezetük gondoskodik a 4500 éves piramiskomplexumban és másutt élő állatokról, ellátja őket élelemmel, vízzel, orvosi ellátásban részesítik őket, és segítik az örökbefogadást. Egyiptomban is komoly probléma, hogy rengeteg a kóbor kutya és macska – írja az Independent. 

Íme a videó, ami miatt Apolló világhírű lett:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek