Halálos szelfik: 5 látványosság, ahol az életed kockáztatod egy jó fotóért

A közelmúltban halálos balesetet szenvedett egy influenszer Grúziában. A tánc hevében belebotlott egy derékmagasságú falba, és ennek következtében váratlanul belezuhant egy aluljáróba. Összegyűjtöttük azokat a helyszíneket, ahol a turisták bár veszélyben vannak, a tökéletes szelfi érdekében kockáztatnak.

Sok turista veszélyes helyeken készít szelfit - illusztrációForrás: Shutterstock/ Boryana Manzurova

Halálos szelfik: 5 látványosság, ahol az életed kockáztatod egy jó fotóért

Nem törődnek a veszéllyel? Figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat? Vagy pusztán arról van szó, hogy olyannyira vonzza őket az adott nevezetesség, hogy a kíváncsiság felülírja a félelmet? Utánajártunk.

Az alábbi 5 helyszín különösen veszélyes lehet:

Taj Mahal, India

Évente milliók érkeznek, hogy megcsodálják a világörökség részeként számon tartott helyszínt. A legnagyobb veszélyt talán az jelenti a Taj Mahal esetében, hogy a szelfi-őrültek a tökéletes fotók elkészítse érdekében gyakorta rendkívül közel merészkednek az erkélyek széléhez. Rendszeresen kihajolnak a fullos fotók érdekében és elveszítik az egyensúlyukat. Ebből a magasságból több turista zuhant már ki és halt szörnyet – így vált a vágyott kirándulás tragédiává.

Hogy lehet, hogy ennyire veszélyes a helyszín? Mit tehetsz, hogy elkerüld a tragédiát?
A Taj Mahal bizonyos részein nincsenek korlátok. Erre az utazási oldalak előzetesen is figyelmeztetnek. Tudd, ha idelátogatnál: tartsd távol magad erkélyek szélétől és válassz biztonságos helyet a szelfihez. Egy látványos Insta-bejegyzés miatt ne kockáztasd az életed.

A Taj Mahal is rejteget veszélyeketForrás: Travelport

A Grand Canyon, Amerikai Egyesül Államok

A világ egyik legismertebb természeti csodája tömegével vonzza a turistákat. A látogatók nagyon szeretnek meredek sziklafalak közelében fotózkodni – ami valahol érthető is, hiszen lenyűgöző a panoráma, így tökéletes fotó készülhet.

A festői táj azonban a világ legveszélyesebb helyeinek listáján is dobogós helyen szerepel. Halálos szelfik készítéséhez tökéletes. De most tegyük félre a morbid poént. Ha túl közel merészkedsz a szakadék széléhez, az történhet, ami az elmúlt években megannyi turista életét követelte: meredek kanyonban leltek szörnyű halálra.

Ezt tedd a Grand Canyonnál a biztonságod érdekében

A biztonsági személyzet felhívja a látogatók figyelmét, hogy csak a kijelölt útvonalakon haladjanak és hagyják szabadon a veszélyes zónát, valamint ne lépjenek át a biztonsági korláton sem. Tartsd be a figyelmeztetéseket és ne kockáztass a jobb fotó miatt. Ha elveszíted az egyensúlyod, a több száz méteres mélységben meredező sziklákon leled a halálod. Ugye, ezt te sem szeretnéd?

A turisták elmennek a veszélyes helyekre egy jó szelfiért, aminek néha halálos baleset lesz a vége - illusztrációForrás: Shutterstock/DCrane

Sztyepanyi torony, Oroszország

A Moszkva közelében található adótorony a látványos szelfik szerelmeseinek kedvelt célpontja. A tökéletes fotók érdekében a halálos veszélyt is vállaló turisták elképesztő magasságból kihajolva készítenek halálos szelfiket. Teszik ezt annak ellenére, hogy a hatóságok figyelmeztetnek: az épület rendkívül veszélyes.

Praia do Norte, Portugália

A szörfözés portugál paradicsoma mágnesként vonzza a hatalmas hullámok szerelmeseit. Az Atlanti-óceán vize óriási erővel nyaldossa a parti sziklákat és intenzitása a part közelében is méretes hullámokat korbácsol. Az extrém vízi sportok rajongói – talán a megnövekedett adrenalinszint hatására – gyakorta figyelmen kívül hagyják a figyelmeztetéseket és szörfözés közben örökítik meg a pillanatot egy pazar szelfi formájában. Ha sikerrel járnak. Az óceán ereje ugyanis nem tűr ellentmondást és a hatalmas hullámok a másodperc tört része alatt temethetik hullámsírba a szörfösöket.

A Praia do Norte veszélyes hely, az óriási hullámok között nem ajánlott szelfit készíteniForrás: Shutterstock/Albert Russ

Yosemite Nemzeti Park, Amerikai Egyesült Államok

Ebben a közkedvelt nemzeti parkban a turisták gyakran felmásznak a meredek sziklákra. Így a szelfik hátterében lenyűgöző vízesés és páratlan természeti környezet pompázhat majd az Insta-oldalukon.Te ne kövesd el ezt a hibát, mert a meredek sziklaormok rengeteg veszélyt rejtenek.

Ez az oka annak, hogy a turisták a nemzeti park szikláin lelik halálukat

A szakemberek szerint a turisták sok esetben nem, vagy nem megfelelő felszereléssel vágnak neki a sziklamászásnak, valamint letérnek a kijelölt útvonalakról. Tanulj a hibáikból és ne hagyd, hogy a szuper fotó iránti vágy felülkerekedjen a biztonságérzeten.

A Yosemite Nemzeti Park nem véletlenül népszerű a turisták körében, nézd meg milyen gyönyörű:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek