Turistalátványosság lett a híres jós, Baba Vanga otthona

Turistalátványosság lett a híres jós, Baba Vanga háza, aki misztikus jóslatai miatt vált ikonikussá. Ráadásul a hegyekkel körbevett településen gyógyvíz is van, aminek sokan köszönhetik a gyógyulásukat.

A világhírű jós, Baba Vanga szobra is megtalálható a szülővárosábanForrás: Shutterstock/n.tati.m

Turistalátványosság lett a híres jós, Baba Vanga otthona és az ottani gyógyvíz

Baba Vanga világszerte arról ismert, hogy ő a vak misztikus, aki egy sor meglehetősen baljós eseményt jósolt meg. Annak ellenére, hogy majdnem három évtizeddel ezelőtt, 1996-ban halt meg, azt állította, hogy látta a jövőt.

Baba Vanga misztikus képességei

Az 1911-ben született Vangeliya Pandeva Surcheva, ismertebb nevén Baba Vanga, mindössze 12 évesen vesztette el a látását, miután hazájában, Észak-Macedóniában egy tornádó súlyosan megsebesítette. Elmondása szerint ez az incidens adta neki a jövőbelátás képességét.

Sokan szkeptikusok a jóslataival szemben, pedig neki tulajdonítják a második világháború kitörésének előrejelzését, de megjósolta Joszif Sztálin szovjet diktátor és Diana hercegnő halálát, valamint a szeptember 11-i terrortámadásokat New Yorkban.

A misztikus képességekkel megáldott Baba Vanga már életében is ikonikus voltForrás: YouTube

A jósnő háza

Nos, azok számára, akiket lenyűgöz a jósnő Baba Vanga, most meglátogathatja a házát a bolgár Rupite városában.

A terület tele van hegyekkel, és már a halála előtt rengetegen utaztak oda, hogy megpróbálják rávenni Babát, hogy segítsen a saját személyes problémáikon.

Baba kulturális ikonná vált Bulgáriában és Oroszországban is hatalmas rajongótáborra tett szert. Még Leonyid Brezsnyev, a Szovjetunió volt vezetője is találkozott vele az 1982-es halála előtt. Baba Vanga követői azt állítják, hogy a diktátor megkérdezte tőle, hogyan hosszabbítsa meg az életét, mivel egészsége drasztikusan leromlott.

A balkáni Nostradamus 85 éves korában elhunyt, aminek a dátumát pontosan megjósolta.

A Heraclea Sintica ősi városa közelében lévő otthonát azóta múzeummá alakították, amely egész évben vonzza a látogatókat a Baba Vanga személyiségével együtt járó misztikum miatt. Otthona nagyon egyszerű, és ugyanolyan szerény, mint ahogy Baba Vanga egykor élt. És mivel az épülethez mindössze két szoba tartozik, nem tart túl sokáig, hogy megfelelő képet adjon róla.

Gyógyvíz

Az egyik ok, amiért az emberek továbbra is ellátogatnak a helyszínre, a bevizsgált 75 fokos gyógyvíz, amely gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik.
Azok, akik ellátogattak a helyszínre, azt állították, hogy jobban érezték magukat, miután megtisztították  a bőrüket a vízzel.

A Tripadvisor oldalon egy látogató ezt írta: „Győződj meg róla, hogy hatásos a gyógyvíz. Az egyik kis szökőkútban mosd meg a kezed és az arcod. Nekem stressz alapú súlyos bőrirritációm volt, és másnapra elmúlt, úgyhogy a víz biztosan tényleg gyógyító."

Egy másik látogató azt mondta: „Láttam egy férfit, amint megmártózik a park melletti meleg forrásokban. Nem voltam olyan bátor, ezért csak beletettem a lábam."

Az úgynevezett gyógyító vízen kívül a településen található Baba Vanga sírja is, valamint van egy templom is, amelyet 1994-ben a jósnő hűséges követőinek adományaiból építettek – írja a Ladbible.

A Baba Vanga hívei által épített templomForrás: Wikipédia/Todor Bozhinov

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek