Megépítették a világ legnagyobb labirintusát, halálra rémülnek a látogatók

Egy óriási, 60 hektáros kukorica-labirintus Kaliforniában annyira félelmetes lett, hogy halálra rémülnek a látogatók és kétségbeesésükben a 911-et hívják, hogy megmentsék őket. A kukorica gyermekei című Stephen King regényből készült filmadaptációban érezhették magukat.

A világ legnagyobb kukorica-labirintusában halálra rémülnek a látogatók, míg mások szórakoztatónak találjákForrás: coolpatchpumpkins.com

Megépítették a világ legnagyobb labirintusát, halálra rémülnek a látogatók

A Sacramento mellett található labirintus az évek során egyre nagyobb lett és annyira népszerűvé vált, hogy az autópályán visszatartja a forgalmat. Sokan halálra rémülnek a látogatók közül, mert eltévednek, ezért számos segélyhívást intéztek a Solano megyei seriff osztályához.

A telefonálóknak vagy azt mondják, hogy várjanak a személyzet segítségére a helyszínen, vagy rohanjanak át a kukoricatáblán, hogy elkerüljék a labirintust – írja a Los Angeles Times.

Az egyik ügyfél azt mondta, hogy már négy órája elakadtak. Egy másik pedig azt, hogy közeledik a labirintus zárása, és kezdenek aggódni.

A farm honlapján az áll, hogy az eltévedők csak vészhelyzet esetén hívják a 911-et. Ehelyett azt tanácsolják, hogy sétáljanak a kukoricasorok között, amíg a látogatók ki nem lépnek a labirintusból.
Néhány izgalomra vágyó szereti a szezonális tevékenységet versenyként kezelni, míg mások a több méter magas szárak megfigyelésével szeretnek időt tölteni.

A Cool Patch Pumpkins egy Instagram-bejegyzésben megkérdezte, hogy mennyi ideig tartott a látogatóknak átjutni a labirintuson.
„Egy óra 42 perc" – mondta egy felhasználó. „Nem rossz, pedig velünk volt egy 3 éves."
Egy másik azt mondta, hogy 45 percig tartott és minden évben nagyon jó program.

A folyton bővülő labirintus minden évben más tematikával várja a látogatókat. „Idén arra biztatjuk látogatóinkat és a társadalom egészét, hogy fogjanak össze nemzetünk nagyobb javáért".

A labirintus kétszeres Guinness-rekorder, mint a világ legnagyobb kukorica-labirintusa.
Az izgalomra vágyók 22 dollár kifizetése után léphetnek be a labirintusba a szezon végéig, október 31-ig – írja a Dailymail.

Magyarországon is van kukorica-labirintus

Az első magyarországi útvesztőt 2004-ben, Ferencszállás határában alakították ki amerikai mintára, akkor még kukutyini kukorica-útvesztőnek hívták. Később azonban jobban megközelíthető helyre, Kiszombor mellé költözött a rendezvény, és azóta is ott hozzák létre minden évben nyáron. A Csongrád-Csanád vármegyei Kiszombor határában álló, négy és fél hektáros kukoricatáblában kialakított labirintus mágnesként vonzza a látogatókat.

A labirintusjáték életnagyságú változatát idén négy ember 350 óra munkával készítette el. Kapa és mérőszalag segítségével vágták be tíz centis pontossággal a másfél méter széles utcákat a növények nyolcleveles korában a kukorica közé.

Nézd meg, hogy nézett ki az idei magyar útvesztő:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek