Ez a világ 10 legfélelmetesebb, kísértetjárta helye

Messze nem mi vagyunk az első emberek, akik bebarangolják a Földet, így bárhol járunk, valószínűleg együtt élünk azok szellemeivel, akik előttünk jártak. Halloween közeledtével bemutatjuk a legfélelmetesebb kísértetjárta helyeket, ahol megfagy benned a vér.

Poveglia is világ egyik legfélelmetesebb, kísértetjárta helyeForrás: Shutterstock.com

Közeleg a Halloween, keresd fel a legfélelmetesebb helyeket

A világ legkísértetesebb helyei minden bizonnyal arra késztetik az embert, hogy elgondolkodjon, milyen láthatatlan kísértetek leselkedhetnek a közelben, akár egy díszes, régi kastélyban, egy elhagyatott kórházban vagy csak egy hangulatos régi kocsmában van. Halloween közeledtével, ha ezen helyek bármelyikén találod magad, érdemes csukva tartanod a szemed, és győződj meg arról, hogy nem vagy egyedül.

Készen állsz, hogy megijedj? Íme a világ 10 legfélelmetesebb, kísértetjárta helye:

La Recoleta temető, Argentína

Ezt a listát temetőkkel összerakni egyszerű lenne, de a temetőkben kóborló szellemek nem számítanak éppen újdonságnak. A  Buenos Airesben található La Recoleta paranormális tevékenysége teljesen más szinten van, Argentína legbefolyásosabb személyiségei közül sok itt van eltemetve. Kriptái küzdenek az alattuk lévő nyugtalan lelkek megfékezéséért, akik a maguk idejében igazi hírességek voltak.

Lawang Sewu, Indonézia

A grandiózus Ezer Ajtó Háza 1919 és 1942 között a holland kelet-indiai vasúttársaság székhelye volt, és a második világháborúban a japán megszállók kezébe került. Ha mindez úgy hangzik, mint egy kísérteties hely jól bevált receptje, akkor jó úton jársz. A Lawang Sewu Indonézia legkísértetesebb épülete, pincéi különösen termékeny talajt biztosítanak a szellemek számára.

A Lawang Sewu Indonéziában állítólag szintén kísértetjárta helyForrás: Shutterstock/Dwiky Agil Ramadhan

Lizzie Borden House, USA

Egy kísértetjárta ház hitelessége némileg összeomolhat az egyik napról a másikra pozitív értékelések alatt, de ez Amerika! Ráadásul Lizzie Borden felmentése nem erősítette meg a ház jó hírnevét, ugyanis kettős gyilkosság helyszíne, de mivel magyarázzuk az éjszakai furcsa zajokat? Az a kanapé nem volt ott, amikor lefeküdtél, igaz?

Poveglia, Olaszország

Poveglia egy Velencéhez közeli elhagyatott sziget, amit több mint egy évszázadon át karanténállomásként használtak és rengetegen haltak meg pestisben, mielőtt egy elmegyógyintézetnek adott otthont, amely 1968-ban bezárt. Annyira ijesztő, hogy a látogatás külön engedélyhez kötött!

Poveglia az egyik legismertebb hely, ahol szellemek kísértenekForrás: Shutterstock.com

La Isla de la Muñecas

A La Isla de la Muñecas laza fordítása „a holt babák szigete", ami valójában ijesztőbb, mint a név sugallja. A sziget remetelakó tulajdonosa az 1940-es években kezdett babákat akasztani fákra, látszólag azért, hogy elűzze a gonosz szellemeket, valószínűleg még a démonok számára is hátborzongató jelenetet teremtve.

Bhangarh erőd, India

Egykor egy hatalmas erőd volt Rajasthanban, a legenda szerint a Bhangarh erőd egyik napról a másikra teljesen elhagyatott lett. Hogy miért hagyták el, nem teljesen világos, egyesek szerint egy remete megátkozta. De sok mítosz övezi a 16. századi erődöt, ami annyira kísérteties, hogy sötétedés után tilos ott tartózkodni.

The Skirrid Inn, Wales

A walesiek majdnem annyira szeretik a kocsmát, mint a történeteket, Wales legrégebbi kocsmája pedig tele van dermesztő mesékkel. Az Abergavenny melletti dombokban található The Skirrid Inn az évszázadok során az akasztások központjaként működött, és a kivégzettek szellemei még mindig lesnek a folyosókon mászkáló élőkre.

A The Skirrid Inn falai között is paranormális tevékenység zajlikForrás: Shutterstock/4 season backpacking

Banff Springs Hotel, Kanada

A Fairmont Banff Springs Hotel csak a legbátrabb és leggazdagabb lelkeknek szól. A 19. század végén épült impozáns szállodát számos szellem kísérti. Ezek közül a legfigyelemreméltóbb az egykori harangozó, Sam Macauley, de a szállodában van egy égő menyasszony, egy titkos szoba ablakok és ajtók nélkül, és még sok más félelmetes jelenség.

Edinburgh kastély, Skócia

Az Edinburgh-i kastély elég ijesztő, ha figyelembe vesszük a megmagyarázhatatlan hangokról, lépésekről és rejtélyekről szóló számtalan történetet. A kastély látogatói gyakran beszélnek síró fantomokról és zenei jelenségekről, de az úgynevezett „legszerencsétlenebb rab" örökre megmarad az emlékezetben. A börtönben a patkányokkal együtt bebörtönözték, majd megpróbált elszökni egy ürülékkel teli talicskán, hogy aztán az alatta lévő bástyákra lökjék. Finoman szólva sem a legjobb halál.

Az Edinburgh kastélyban állítólag szellemek tanyáznakForrás: Shutterstock/Sergebertasiusphotography

Tower, London

Legyünk őszinték, furcsa lenne, ha a londoni Tower nem lenne tele kísértetekkel. Ez a 11. századi kastély a Temze északi partján a kezdetektől az elnyomás helye volt, egy erőd, ahol a rakoncátlan elemeket kegyetlen eszközökkel a halál szélére juttatták. Ma állítólag pontosan 13 szellem kísérti a tornyot, a királynőktől a felfedezőkön át a névtelen lelkekig. „Ha megérintik a vállad, ne fordulj meg" – tanácsolják az ott dolgozók.

A Tower LondonbanForrás: Shutterstock/Claudio Divizia

 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek