Városnézés - Ezek a legolcsóbb európai városok idén ősszel

A városnézés szerelmesei számára jó hír, hogy a Compare the Market tanulmánya számos desztinációban értékelte az étkezési, szállítási és szállásköltségeket, így összeállt a lista, hogy mik a legolcsóbb európai városok idén ősszel. Budapest ezen a listán is előkelő helyen végzett.

Krakkó is kiváló úti cél a városnézésre, például az ott található Nowa HutaForrás: Piotr Tomaszewski/Wikipedia

Mutatjuk, melyek a legolcsóbb európai városok, ahol élmény a városnézés

Bár úgy tűnik, hogy az év vége napról napra gyorsabban közeledik felénk, most ősszel még nem késő betervezni egy gyors európai városlátogatást, hogy a hajtós karácsonyi ünnepek előtt legyen egy kis leállás. Persze a last minute foglalás költségesebb is lehet, de ha tudod, hova menj, akkor nem lesz az, mutatjuk a legolcsóbb európai városok listáját.

A Compare the Market elemzett néhány kulcsfontosságú mutatót, hogy megállapítsa, hol lenne a legolcsóbb egy gyors városnézés Európában. A lista összeállításakor figyelembe vették a személyenkénti étkezés költségét, a helyi közlekedést és egy éjszaka árát az Airbnb-n, valamint az Instagram-bejegyzések számát is.

Idén a Compare the Market szerint Isztambul, Törökország nyüzsgő fővárosa nyerte el a legkedvezőbb árú úti cél címet. Nem csoda, hiszen az átlagos étkezés mindössze 7,31 fontba kerül, az egyirányú közlekedési jegy pedig 43 penny, az Airbnb pedig átlagosan 68 font/éj.

Isztambul a legolcsóbb európai városForrás: Guitar photographer/Shutterstock

A második helyen Varsó áll, amelynek átlagos Airbnb-költsége mindössze 65 font éjszakánként.

Varsó sem drága városForrás: Artur Bogacki/Shutterstock

A harmadik helyet pedig Budapest szerezte meg, ahol európai viszonylatban szintén olcsó az étkezés és a szállás.

Budapest olcsó és barátságos város isForrás: MTI/Kovács Anikó

Lengyelország egy másik városa is felkerült a listára, Krakkó a negyedik helyen szerepel.

A körképben azonban szerepel néhány híresen drágább város is, amelyek valószínűleg azért kerültek feljebb a rangsorban, mert rengeteg Instagram-bejegyzés született róluk. Ilyen például Ausztria fővárosa, Bécs (tizennegyedik helyen) és Párizs (tizenötödik helyen) – írja a Timeout.

Párizs egyik leghíresebb látványossága a Moulin RougeForrás: Shutterstock/Khun Ta

Ezek a legjobb megfizethető városi kirándulások 2024 őszén

  1. Isztambul
  2. Varsó
  3. Budapest
  4. Krakkó
  5. Prága
  6. Heraklion
  7. Porto
  8. Athén
  9. Tallinn
  10. Madrid
  11. Sevilla
  12. Lyon
  13. Lisszabon
  14. Bécs
  15. Párizs

Budapest a legbarátságosabb európai várások között is dobogós helyet szerzett

Egy hete adtunk hírt róla, hogy a Condé Nast Traveler arra kérte az olvasóit, hogy szavazzanak, a tapasztalataik szerint melyek Európa legbarátságosabb városai. Az utazók szerint Kelet-Európától a Földközi-tengerig mindenütt vannak barátságos városok.

Az első helyen Svédország fővárosa, Stockholm végzett, a második helyet a magyar főváros, Budapest szerezte meg, és 91,88 pontot ért el annak ellenére, hogy tavaly nem került be a top 10-be. A bronzérmet a legbarátságosabb európai városok között pedig a spanyolországi Valencia nyerte el 91 ponttal.

Nézd meg, hogy a győztes Isztambulban milyen látványosságokat érdemes felkeresni:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek