Ez a világ 5 legszebb helye, amiket neked is látnod kell!

Ez a világ 5 legszebb helye az UNESCO Világörökségi listáján, amiket neked is látnod kell! Számos kiemelkedően gyönyörű úti cél van a világon, ezért nem is könnyű rangsorolni őket, de ezt az 5 különleges úti célt mindenképpen tedd fel az utazási bakancslistádra.

Galapagos-szigetek nemzeti parkja is az UNESCO listáján szerepelForrás: Shutterstock/Jess Kraft

Ez a világ 5 legszebb helye, amiket neked is látnod kell az UNESCO szerint

Az 1945-ben alapított UNESCO a világ szépséges tájainak és épületeinek pásztorává vált. A világörökségi egyezményt 1972-ben fogadták el, és a szervezet hozzálátott a világ leghihetetlenebb vívmányaiból álló katalógusának összeállításához, amely a hegyektől és tengerektől az építészetig és a hitig mindenre kiterjed.

A lenyűgöző lista 1223 helyszínt tartalmaz 168 országban, Afganisztántól Zimbabwéig, köztük rengeteg varázslattal. Még egy ilyen átfogó listán is bizonyos helyek kiemelkednek, különösen, ha a szépségről beszélünk.

Íme az 5 legszebb az UNESCO Világörökségi helyszínei közül:

1.  A Galápagos-szigetek, Ecuador

Ha össze akarod gyűjteni a világ legkülönlegesebb helyeit, hol jobb kezdeni, mint a Galápagos-szigeteken? Az első hely, amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára, a bolygó egyik leghihetetlenebb helye.

A szigetek leghíresebbek egyedülálló élővilágukról, de könnyen elnézhető, milyen látványosak a tájak. A Galápagos a ciánkék vizek, a buja növényzet, a különleges állatok és a máshol nem tapasztalható hangulat világa.

A Galapagos-szigeteken óriásteknősök is élnekForrás: FOTOGRIN/Shutterstock

2.  Velence, Olaszország

Velence továbbra is küzd a tömegturizmussal, de a híres város szépsége tagadhatatlan. Könnyű cinikusnak lenni egy ilyen jól kitaposott ösvényen, de általában minden cinizmus elszáll, ha elindulsz. Velence lagúnái megérdemlik a figyelmet, és egyszerűen nincs romantikusabb hely Európában. Vitathatatlanul Európa leginspirálóbb városa, Velence talán a legvarázslatosabb UNESCO város a kontinensen.

Velence a tömeg ellenére is gyönyörűForrás: NurPhoto via AFP/Luigi Berengo/LiveMedia/NurPhoto/Luigi Berengo

3.  Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park, Uganda

A név ajándék; nem csak dekorációnak való. Az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Park olyan sűrű, mint a neve is sugallja, és a gazdag növényzet tökéletes hely a hegyi gorillák számára. Nem is csak néhány; Bwindi ad otthont a világ egyik legcsodálatosabb emlősállománya több mint felének.

Ez önmagában is méltóvá teszi, hogy helyet foglaljon az UNESCO által elismert briliánsok listáján. Ha több mint 120 négyzetmérföldnyi hihetetlenül gyönyörű növényzetet keresel, és szeretnél vadon élő gorillákat látni, ne keress tovább.

hegyi gorillaForrás: Onyx9/Shutterstock

4.  Fudzsi-hegy, Japán

A Fudzsi-hegy az egyik legtöbbet fotózott és leginkább felismerhető hegy a bolygón. A Fujinoyima fölé magasodó ikonikus kúp tagadhatatlanul gyönyörű. Az UNESCO-nak 2013-ban vette fel a Fudzsi-hegyet (a szellemi jelentőségével és művészi hagyatékával) a listára, de kevés hely olyan lélegzetelállító, mint Japán leghíresebb látképe. A világ számos nagy hegye impozáns behemót, de a 12 388 láb magas Fuji megőrizte méretét meghazudtoló kecsességét.

Fuji Shibazakura Fesztivál a Fudzsi-hegy lábánál, FudzsikavagucsikóbanForrás: AFP/Kazuhiro Nogi

5.  Jaipur City, India

A buja zöldtől az élénk rózsaszínen át az áthatolhatatlan erdőkig a modern város káoszáig, az India Jaipur városa gyakorlatilag az ugandai Bwindi áthatolhatatlan erdeinek ellentéte, de szépsége éppoly szembetűnő. A világszerte „Rózsaszín városként" ismert Jaipur a 19. század végén vette át a híres flamingóvirágzását, amikor Maharaja Ram Singh meghozta azt a kissé szokatlan döntést, hogy minden épületet rózsaszínre festett.

Miért? Nos, Viktória királynő látogatóba jött, ezért nem kellett több indok. Több mint 150 évvel később a kifakult lazac és a neonrózsaszín struktúrák izgalmas tömbje maradt fenn – írja a Timeout.

Jaipur gyönyörű város IndiábanForrás: Shutterstock/ Devil Artsy

 Nézd meg Jaipur legszebb látnivalóit:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek