Barcelonában megtámadtak egy turista családot – Felpofozták az 1 éves kislányt

Barcelonában megtámadtak egy turista családot, egy helyi férfi felpofozta az 1 éves kislányt, aki a babakocsi előtt sétált, ráadásul nem ők voltak egyetlen áldozatok. Ez a szörnyű eset az egyik legszélsőségesebb példája annak, hogy milyen erős a turistaellenesség a spanyol városban.

Barcelonában megtámadtak egy turista családot – Felpofozták az 1 éves kislányt, egyre fokozódik a tömegturizmus miatti feszültség - illusztrációForrás: Shutterstock/ Serhii Ivashchuk

Barcelonában megtámadtak egy turista családot – Felpofozták az 1 éves kislányt

Megdöbbentő felvételek láttak napvilágot, ahogy egy helyi férfi egy háromtagú turista családra támad, kiabál velük, majd megüti a babakocsi előtt totyogó 1 éves kislányt. A családfő igyekszik megvédeni a gyermeket, majd pánikba esve elmenekülnek az ellenkező irányba.

Figyelem, a videó felkavaró képsorokat tartalmaz!

A tömegturizmus ellen tiltakozó férfinek több turista is áldozatul esett

A 31 éves elkövető a gyanú szerint két másik embert is bántalmazott a hétvégén, majd vasárnap letartóztatták a rendőrök – állítja a helyi média.
Egy másik állítólagos áldozata egy 60 éves férfi, aki szörnyű vágásokat szenvedett az arcán, és az egész testén zúzódások keletkeztek.Az őrült támadót videófelvételek és szemtanúk leírása alapján sikerült azonosítani és kedden kell bíróság elé állnia.

Az incidens a hírek szerint a barcelonai Montjuic-dombon, egy sétányon történt, ahol olyan népszerű turisztikai látványosságok találhatók, mint a Sagrada Familia. A rendőrség tájékoztatása szerint a kislány könnyű sérüléseket szenvedett, nem igényelt kórházi kezelést.

Turisták haza! Tiltakozások Barcelonában

Ez akkor történt, amikor a turistaellenes düh elsöpörte  Spanyolországot ezen a nyáron.
Júliusban mintegy 2800 tüntető vonult ki Barcelona utcáira, és egy turizmusellenes tüntetésen vízipisztolyokkal zaklatták a nyaralókat.
A helyiek a város vízparti negyedében vonultak végig dühödt szlogenjükkel: „Elég volt! Vessünk véget a turizmusnak".
A tiltakozók büszkén tartották a „Barcelona nem eladó" és „A turisták menjenek haza" feliratú táblákat, miközben a város népszerű turistacélpontjain sétáltak.Barcelonában komoly lakhatási válság van, többek között a külföldiek számára kiadott Rbnb lakások miatt. A hírek szerint az elmúlt évtizedben 68 százalékkal emelkedtek a lakásárak, a bérleti díjak júniusban 18 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbihoz képest olyan turisztikai városokban, mint Barcelona és Madrid. Egyes helyiek a turistákat hibáztatják az emelkedő árakért, ami felháborodást váltott ki.

Mi is írtunk róla, hogy Barcelona polgármestere, Juame Collboni júniusban jelentette be, hogy 2028-ig fokozatosan megszünteti a rövid távú Rbnb lakáskiadást. Ezt a hatóságok meglehetősen szélsőséges és váratlan lépésnek tekintették.

Sokan azonban továbbra is úgy érzik, hogy a helyiek nem élveznek prioritást a városban, és a városvezetés nem tesz eleget a turizmus és a lakosok közötti egyensúly megteremtése érdekében – írja a The Sun.

Nézd meg a BBC riportját a barcelonai tüntetésről:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek